Useita isoja katutöitä kantakaupunkiin syksyllä 2024

Kartta keskeisimmistä hankkeista.

Helsingin kantakaupungissa alkaa syyskaudella 2024 useita uusia mittavia katuremontteja.

Aleksis Kiven kadun korjaustyöt alkavat syyskuussa Harjun ja Vallilan rajalla.

Hankkeessa rakennetaan uusi runkovesijohto, joka korvaa Aleksis Kiven kadulla ja Fleminginkadulla sijaitsevan vanhan runkovesijohdon.

Saneerauksen yhteydessä Aleksis Kiven kadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyöräliikenteen järjestelyt sekä joukkoliikennekaista kadun pohjoisreunalle Sturenkadun ja Fleminginkadun välille.

Lisäksi peruskorjauksessa korjataan osa Aleksis Kiven kadun sivukaduista Sturenkadun ja Hämeentien välisellä osuudella.

Kaupungin suunnitelmien mukaan Mannerheimintien peruskorjauksen toinen vaihe Runeberginkadun risteyksestä pohjoiseen käynnistyy syyskuussa ja valmistuu vuoden 2025 loppuun mennessä.

Jätkäsaaren kannaksen silta uusitaan Länsilinkin lähellä, ja katutyöt alkavat joulukuussa.

Kaupungin mukaan yli satavuotiaan sillan kunnossa on havaittu vakavia vaurioita, joten sen peruskorjaus on tarpeen. Uudelle sillalle tavoitellaan sadan vuoden käyttöikää.

– Sillan uusimisen yhteydessä parannetaan alueen liikennejärjestelyitä. Sillan päällinen katu eli Jätkäsaarenlaituri saneerataan, ja kadulle rakennetaan neljäs ajokaista. Lisäksi uusitaan aukion istutuksia ja jalankulun luiskayhteyksiä laiturialueille. Urakan on suunniteltu alkavan joulukuussa ja kestävän kaksi vuotta, kerrotaan kaupunkiympäristön toimialan tiedotteessa.

Kantakaupungissa alkaa vuonna 2024 useita muitakin katuhankkeita.

Mechelininkatua peruskorjataan Länsilinkin ja Mechelininaukion välisellä osuudella. Pyöräväylä Baanan yli rakennetaan uusi jalankulun ja pyöräilyn silta Lastenkodinkadulta Marian entiselle sairaala-alueelle. Baanan ylittävä vanha Lapinlahdenkadun ylilulkusilta peruskorjataan.

Ruoholahden puolella parannetaan Porkkalankatua ja Itämerenkatua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.