Malmitalo järjestää valokuvakilpailun 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Suvitien ja Talvelantien kulma vuonna 1970. Kuva: Simo Rista / Helsingin kaupunginmuseo.

Vuonna 1994 valmistunut Malmitalo on ehtinyt jo 25 vuoden ikään. Juhlavuoden kunniaksi Koillis-Helsingin oma kulttuuritalo järjestää ”Malmin arki ennen ja nyt” – valokuvakilpailun, joka on avoin kaikille.

-Valokuvia voi lähettää 24. maaliskuuta saakka ja voittaja julkistetaan 15. huhtikuuta, kertoo Malmitalon kulttuurituottaja Mirka Nokka.

Valokuvakilpailu järjestetään paitsi juhlavuoden tiimoilta niin myös yleisön pyynnöstä ja toiveesta.

Idea valokuvakilpailusta syntyi viime keväänä kun Malmitalon asiakkailta kerättiin ideoita siitä, mitä kaikkia tapahtumia Malmitalossa voitaisiin järjestää juhlavuoden aikana.

-Malmitalon aulassa oli viime keväänä iso ideaseinä, johon kävijät saivat jättää ideoita. Yksi idea oli valokuvakilpailu. Sitten paikallisista vapaaehtoisista, ihan tavallisista ihmisistä, koostettin työryhmä, joka lähti työstämään ideaa eteenpäin. Idea valokuvakilpailusta oli vapaaehtoisten mieleen, kertoo Mirka Nokka.

Ideaseinälle jätettiin kaikkiaan kolmisensataa ehdotusta. Aihealueista vahvimmin esille nousivat ruoka ja syöminen, erilaisten musiikkiartistien esiintymiset, nuorten tubetapahtuma sekä ilotulitus. Sitä ei voida järjestää, mutta mahdollisesti jokin tuleen ja valoon liittyvä show.

-Nuoret toivoivat tubettajia ja tarkoitus on pitää tubetustapahtuma jossakin vaiheessa. Syödään yhdessä -tapahtuma pidetään 21. syyskuuta. Myös lavatanssit oli iso toive ja ne on tarkoitus järjestää syömistapahtuman jälkeen.

Syyskuussa pidetään juhlavuoden tapahtumana myös Malmin Markkinat, joka oli vapaaehtoisryhmän ideoima juttu.

-Malmin Markkinoilla paikalliset yhdistykset, yritykset ja muut mitkä tahansa toimijat voivat tuoda omaa osaamistaan esille.

Nyt järjestettävässä valokuvakilpailussa valitaan voittaja ja kaksi seuraavaa sijaa. Myös yleisö saa valita oman suosikkinsa raadin valitsemasta parhaimmistosta.

Parhaimman valokuvan ottaja palkitaan Malmintalon kausikortilla, jolla pääsee kaikkiaan Malmitalon tapahtumiin ilmaiseksi. Toinen ja kolmas palkinto on työväenopiston lahjakortti.

Valokuvakisan säännöt ja ohjeet voi lukea Malmitalon verkkosivulta.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.