Malmin Työväen Näyttämö esittää Elviksen ja Marilyn Monroen hotellitapaamisen

Malmin Työväen Näyttämön kevätkauden 2019 näytelmä on Huone 112, joka kertoo Elviksen ja Marilynin tapaamisesta hotellihuoneessa yhden vuorokauden aikana.

Näytelmän ovat kirjoittaneet Eppu Nuotio ja Tiina Brännare.
– Idea lähti siitä, että meillä oli valmiiksi kaksi näyttelijää, jotka sopivat kyseisiin rooleihin lähes täydellisesti. Tämä versio eroaa aiemmin esitetyistä siinä, että näyttelijät ovat iältään lähempänä sitä, mitä Elvis ja Marilyn olisivat tässä ajassa, jos olisivat eläneet, kertoo näytelmän Malmilla ohjaava Michel Budsko.
– Tämä fiktiivinen tarina kahden suuren taiteilijan tapaamisesta hotellihuoneessa on perimätiedon mukaan tapahtunut oikeasti kerran heidän eläessään. Elviksen musiikin ryydittämä vauhdikas, komediallinen ja osin traagisia elementtejä sisältävä näytelmä kiehtoi työryhmää, koska se antaa näistä henkilöistä niin paljon syvällisemmän kuvan kuin yleensä julkisuudessa esitetty tulkinta, Budsko jatkaa.

Näytelmän teossa on mukana iso joukko teatterista innostuneita ihmisiä; lähtien tekniikasta ja näyttelijöista taiteelliseen henkilökuntaan. Projektia vetävät viidettä kertaa teatterin ammattilaiset, ohjaaja Michel Budsko sekä lavastaja ja valosuunnittelija Tarja Ervasti.

Harrastajanäyttelijöiden mielestä näytelmien tekemisessä parasta on intohimosta lähtevä palo tuoda tarina eläväksi ja konkreettiseksi yleisön eteen. Riemua antavat ennen kaikkea yleisön reaktiot, eli ne tunteet jotka liikkuvat katsomon ja näyttämön välillä.

– Teatteriharrastus antaa parhaimmillaan onnistumisen kokemuksia, kun oivaltaa, miten roolihenkilö tuntee, liikkuu, reagoi tai suhtautuu muihin ihmisiin ja maailmaan. Kun sen saa välittymään katsojille niin, että oma minä ikäänkuin katoaa ja roolihenkilö alkaa elää, niin voi kokea onnistuvansa, kertoo Elvistä esittävä Juha Kalliolahti.

Marilynin rooliin uppoutuva Tuula Kleiman kertoo, että parasta on tarinan kertominen näyttämötaiteen mitä moninaisimmin keinoin.

– Teatteri on ikiaikainen ihmiskunnan tapa kertoa, luoda elämyksiä, tarjota syviä kokemuksia. Teatterissa sekä näyttelijä että katsoja nousee arjen yläpuolelle ja tavoittaa jotain erityistä niin ihmisenä olemisesta, vuorovaikutuksesta kuin toisen todellisuuden tuomisesta tähän hetkeen.

Useita sivurooleja näytelmässä esittävät Petri Rovio ja Arja Wuoti. Rovionmielestä teatteriharrastus on hyvää vastapainoa työlle, joka on enimmäkseen konttoripöydän ääressä istumista. Wuoti puolestaan sanoo, että on hienoa kokea, kuinka teksti muuttuu näytelmäksi, kun kaikki yhdessä heittäytyvät rooleihinsa ja ohjaaja innollaan saa näyttelijöistä esiin rooliin sopivan hahmon.

Ensi-ilta on sunnuntaina 10.3. klo 13 Malmin Työväentalolla, Takaniitynkuja 9. Muut esitykset ovat 14.3.-2.5. Lippuvaraukset p. 040 738 2843 tai hilkka.e.kinnunen@gmail.com