Laajasalossa ihmeteltiin: Miksi sivukadut aurataan ennen pääkatuja?

Auraamattomat pääkadut saivat jotkut Laajasalon asukkaat tuohduksiin helmikuun alkupuolella. Toimitukseen yhteyttä ottaneen asukkaan mukaan monet Laajasalon pääkatujen jalkakäytävät olivat olleet pitkään auraamatta, mutta sivukadut oli aurattu.

– Esimerkiksi Yliskyläntiellä pitää kulkea ajoradalla koska jalkakäytävillä on isot lumivuoret. Täällä ollaan niin vihaisia, kun pitää kulkea ajotiellä. Miksi pääkatuja ei aurata, mutta sivukadut on kyllä aina aurattu?, nainen ihmetteli.

Hänen mukaansa ongelmia on ollut muun muassa myös Yliskylän puistokadulla, joka menee uuden kauppakeskuksen vieressä, sekä Kuminakujalla. Auraamattomat tai huonosti auratut jalkakäytävät hankaloittivat erityisesti rollaattoreiden ja lastenvaunujen kanssa liikkumista.

Nainen kertoi olleensa yhteydessä aurausfirmaan, mutta sieltä vastattiin, että Helsingin kaupunki on päättänyt katujen aurauksen kiireellisyysjärjestyksen.

Hellas-lehden käydessä paikan päällä tiistaina 12. helmikuuta Yliskyläntien ja Yliskylän puistokadun jalkakäytävät oli aurattu. Yliskyläntiellä jalkakäytävä oli paikoin tavallista kapeampi lumikasojen takia. Yliskylän puistokadulla tehtiin parhaillaan järeitä auraustöitä, sillä iso kaivinkone kaapi jalkakäytävää lähes täysin paljaaksi lumesta. Yliskylän puistokadun jalkakäytävä oli muutenkin aurattu, mutta paikoin käytävä oli sohjoisempi kuin monissa muissa paikoissa.

Kuva: Lunta poistettiin Yliskylän puistokadulta tiistaina 12. helmikuuta