Uudet superbussipysäkit Malmille, Pihlajamäkeen ja Pohjois-Haagaan

Helsingin kaupungin liikennelaitos rakentaa aiempaa isompia pysäkkikatoksia. Yksi uudentyyppinen bussipysäkki on parhaillaan rakenteilla Pihlajamäessä. Pysäkin nimi on Meripihkatie ja se korvaa nykyiset Meripihkatie -nimiset pysäkit Pihlajamäessä.

Malmin seudulle on tiedossa uudenlaisia premium-pysäkkejä paljon muuallekin. Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) mukaan uudet pysäkit on luvassa kohteisiin: Ala-Malmin tori, Malmin asema, Malmin tori ja Malmin sairaala.

Pohjois-Haagassa uusi premium-pysäkki sijoitetaan Pirkkolantie -pysäkille Hämeenlinnanväylällä.

Muualla Helsingissä premium-pysäkit tulevat ensivaiheessa myös seuraaville bussipysäkeille: Hakaniemi, Herttoniemen metroasema, Kontulankaari, Katajanokan terminaali, Telekatu, Päijänteentie ja Rautatientori.

Lisäksi HKL varautuu kolmen nyt nimeämättömän premium-pysäkin toteuttamiseen.

HKL:n hankesuunnitelma käsittää 22 korkeatasoisen pysäkkikatoksen rakentamisen. Projektin tavoitteena on kehittää ja rakentaa yhteistyössä JCDecaux:n kanssa premium-katoksen luonnoksesta Helsingin joukkoliikennetarpeisiin soveltuva katosmalli, joka on suurempi ja paremmin palveleva kuin pysäkkikatosten perusmallit. Katostyyppiä on tarkoitus sijoittaa liikenteen solmukohtiin.

Uudet pysäkit maksavat yhteensä 1, 3 miljoonaa euroa. Yksi premium-pysäkki maksaa 40 000 euroa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.