Lux Helsinki keräsi jonoa Kalasatamassa

Swan Song -teos oli koettavissa Suvilahden betonisessa kaasukellossa Kalasatamassa. Kuva: Otso Kähönen

Maksuton valotaidefestivaali Lux Helsinki kiinnosti yleisöä 4.-8. tammikuuta 2023.

Lux Helsinki toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa yhden reitin sijaan useana teoskokonaisuutena, jotka sijaitsivat keskustassa, Ruoholahdessa ja Kalasataman Suvilahdessa.

– Toteutuksella pyrittiin välttämään ruuhkautumista, ja ulkona teoksilla pääsikin kulkemaan isosta yleisömäärästä huolimatta sujuvasti, halutessaan viipyillen, tiedotti Helsingin Tapahtumasäätiö.

MUU Helsinki nykytaidekeskuksen Ruoholahden Kaapelitehtaalla vallannut Yasuhiro Chidan teos Analemma ja Kalasataman Suvilahden betoniseen kaasukelloon rakennettu Juha Rouhikosken teos Swan Song sen sijaan houkuttelivat ihmisiä jonoiksi asti.

– Vaikka sisätilojen kapasiteetti on rajallinen, mahdollistavat ne kuitenkin erilaiset teokset – kuten nämä yleisösuosikit – ja taiteellisesti monipuolisen kokemuksen, kerrottiin Helsingin Tapahtumasäätiön tiedotteessa.

– Lisättyä todellisuutta hyödyntänyt Swan Song hurmasi herkkyydellään ja AR-teknologian luomalla taianomaisuudellaan. Immersiivinen Analemma muutti galleriatilan kuin toiseksi todellisuudeksi kolmiulotteisen avaruuden kauneudella.

Analemma on nähtävissä Lux Helsingin jälkeen Kaapelitehtaalla aina 29. tammikuuta 2023 asti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.