Lux Helsinki haastaa jokaisen valaisemaan ympäristönsä

Kuva viime vuoden Lux Helsinki -tapahtumasta.

Lux Helsinki haastaa kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset tuomaan valoa pimeän vuodenajan keskelle ja rakentamaan omia valoteoksia. 6.–10.1.2018 järjestettävä Lux Helsinki -valofestivaali kannustaa tänä vuonna oman valotaiteen luomiseen yhä laajemmin. Valohaasteen julkisti Helsingin pormestari Jan Vapaavuori helsinkiläisen joulun mediatilaisuudessa kaupungintalolla.

– Lux Helsinki on ainutlaatuinen tapahtuma. Paitsi että se dominoi vuosi vuodelta tammikuun Instagramia ja somea, se saa helsinkiläiset lähtemään ulos vuoden kenties ikävimmästä säästä huolimatta. Nyt haluan ulottaa Luxin meille jokaiselle ja haastaa kaikki mukaan #valohaasteeseen, Vapaavuori lausuu.

Valohaaste kannustaa yhteisöllisyyteen: valoteoksen voi suunnitella ja toteuttaa esimerkiksi kaveriporukan, perheen, toimiston väen tai koulun voimin. Toteutustapa on vapaavalintainen, ja teoksen voi hyvin rakentaa kotoa löytyvistä materiaaleista. Haasteeseen osallistutaan jakamalla kuva, video tai gif-animaatio omasta valoteoksesta sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #valohaaste. 

Valohaaste tuo valoa ja yhteisöllistä iloa joulunaikaan

Lux Helsingin partneri SATO käynnisti valohaasteen valaisemalla kerrostalon ikkunat marraskuun lopussa naapurilämmöllä Kalliossa. Teoksessa korostuu yhdessä tekemisen ilo, sillä valaisu on toteutettu kerrostalon asukkaiden yhteisenä tempauksena.

– Castréninkadulla naapurirakkautta levitettiin valaistuin viestein. Pienillä positiivisilla viesteillä voidaan vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteisöllisyyttä. Tästä innostuneena olemme kannustaneet useiden talojen asukkaita mukaan valohaasteeseen. Valotaideteoksia onkin tulossa alkutalven mittaan vielä useaan kohteeseen ympäri pääkaupunkiseutua, SATOn markkinointi- ja viestintäpäällikkö Miia Eloranta iloitsee.

Valohaaste jatkuu tammikuun puoliväliin, jolloin kolme parasta kuvaa palkitaan. Palkitsemiskriteerinä ei välttämättä ole massiivisin teos vaan kiinnostavin ja mieleenpainuvin kuva. Lisätietoa haasteesta ja inspiraatiota omaan valoteokseen löytyy Lux Helsingin Facebook-sivuilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.