Yhteisen ajan puute vaivasi – ratkaisu löytyi Kalliosta

Anu Tummavuori Liemann ja Diego Liemann ovat yhtä hymyä yhteisen haaveen äärellä.

TakeT-teekaupan yrittäjät Diego Liemann ja Anu Tummavuori Liemann muuttivat Sveitsistä Suomeen kesällä 2014. Ennen Suomeen muuttoa parin elämä oli niin kiireistä, että he eivät ennättäneet nähdä toisiaan juuri lainkaan. Molemmat lensivät työn takia useita kertoja vuodessa ja tällaisen elämän he halusivat jättää taakseen. Diego ehdottikin Anulle muuttoa Suomeen ja pian niin tapahtui. 26 vuotta naimisissa ollut pari halusi viettää enemmän aikaa yhdessä, joten he päättivät perustaa yhdessä yrityksen.

Vielä Sveitsissä asuessaan parilla oli tapana hakea take away -teetä eräästä paikallisesta teekaupasta. Suomessa he huomasivat, että maistuvaa ja laadukasta take away -teetä ei juuri ollut tarjolla ja näin idea TakeT:lle syntyi.

Helsinki on Anun synnyinkaupunki ja ensimmäiset vuotensa hän eli Kalliossa linjoilla. Kauaa heidän ei siis tarvinnut miettiä minne TakeT perustettaisiin Helsingissä.

– Haluttiin perustaa teekauppa, jossa haluaisimme itsekin olla asiakkaana, Anu muistelee.

Tämän vuoksi TakeT:ssä löytyy tällä hetkellä noin 250 erilaista teetä ja valikoima laajenee aina asiakkaiden toiveiden mukaan. TakeT:ssä on myös joka päivä teemaistiaisia ja tämän lisäksi asiakkaat pääsevät vapaasti tuoksuttelemaan jokaista teevaihtoehtoa. Jotta asiakaskokemus olisi mahdollisimman mieleinen teehen voi valita lisukkeeksi haluamansa hunaja- tai erikoissokerivaihtoehdon.

– Kuuntelemme koko ajan asiakkaidemme toiveita ja yritämme löytää heidän haluamiaan teevaihtoehtoja. Ollaan Diegon kanssa maistettu varmaan 700 eri teetä, jotta valikoima olisi mahdollisimman monipuolinen ja laadukas, Anu kertoo iloisesti.

Kallion TakeT:n laadukas tee on löytänyt tiensä jo muutamien vakioasiakkaiden sydämiin.

– Meillä on niin ihania asiakkaita, joiden kanssa jutellaan kaikesta mahdollisesta. Toki toivotaan, että yhä useammat löytäisivät meidän pienen teekaupan, Anu kertoo hymyillen.

Tee ollut lähellä sydäntä jo pienestä pitäen

Tee on ollut pariskunnan intohimon kohde jo useita vuosia. Erityisesti Anu on nauttinut teen juomisesta jo aivan pienestä pitäen.

– Minulla oli jo pienenä eri teepannut eri teille. Perhe ei oikein tykännyt siitä, kun puolet keittiöstä meni mun teehommiin, Anu muistelee naureskellen.

Anu ja Diego suhtautuvat TakeT:hen äärimmäiselle intohimolla.

– Tämä on nyt meidän elämä, Anu kertoo iloisesti.

Ensimmäinen TakeT perustettiin Jyväskylään, joten Kallion lisäksi makoisasta teestä pääsee nauttimaan aina myös Jyväskylän reissuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.