Lassilassa 80-luvun toimistotalo purkuun asuntojen tieltä

Kuvituskuva.

Pohjois-Haagan rautatieaseman lähelle Lassilaan on luvassa uusia asuinkerrostaloja. Samalla toimistotilojen määrä vähenee.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 6. lokakuuta 2021 Laurinmäenkuja 3:n ja Sentnerikuja 2 ja 4:n asemakaavat.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa uutta asumista nykyisille toimitilatonteille. Lisäksi kehäjunaradan ja tulevaisuuden Vihdintien pikaraitiotien varrelle saadaan uusia asuntoja.
Laurinmäenkuja 3:een on suunniteltu kolmen asuinkerrostalon rakentaminen vanhan purettavan toimistotalon paikalle. Samalla tonttia laajennetaan osittain nykyiselle viheralueelle. Uusissa asuintaloissa on 5-8 kerrosta.

Tontilla oleva toimistorakennus on valmistunut vuonna 1984 ja sen on suunnitellut arkkitehti Kalevi Ruokosuo. Rakennuksessa on tasakatto ja punatiililaattapintainen julkisivu. Rakennuksessa on kolme kerrosta ja osittain maanalainen autohalli.

Toimistorakennuksen omistajan mukaan kiinteistö ei vastaa nykyisiä tilavaatimuksia eikä sen vuoksi kiinnosta vuokralaisia.

– Omistaja katsoo, että mittavien muutostarpeiden takia ei ole edellytyksiä muuttaa nykyistä rakennusta asuinkäyttöön. Omistajan mainitsemia perusteluja toimistotilan heikolle kysynnälle ja siten purkamiselle ovat rakennuksen heikko energiatehokkuus, viilennyksen puuttuminen, rakennuksen hissittömyys sekä talotekniikan, johtoverkoston, ikkunoiden ja vesikaton peruskorjaustarve, kerrottiin asemakaavamuutoksessa.

Sentnerinkuja 2:ssa suunnitellaan nykyisen toimistorakennuksen muuttamista asumiseen alimpien kerrosten säilyessä liike- ja toimitilakäytössä. Toimistorakennus on valmistunut vuonna 1992.
Uusia asuntoja on luvassa yhteensä 12 600 kerrosneliömetriä. Kaupungin arvion mukaan asukasmäärän lisäys on noin 300 asukasta. Sentnerikuja 2:ssa säilyy 1 700 kerrosneliömetriä toimitilaa.

Asemakaavamuutoksen yhteydessä on laadittu Laurinmäenkujan liikennesuunnitelma, jonka mukaan kadun pohjoispään kääntöpaikka pienenee nykyisestä. Kadun itäreunaan sijoittuu uutta kadunvarsipysäköintiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.