Länsiafrikkalaista nykytanssia Itäkeskuksen Stoassa

Nykytanssi toimii universaalina kielenä Sibiry Konaten teoksessa. Kuva: Raimo Granberg.

Monikulttuurinen tanssi- ja musiikkiteos Unelma – Rêve saa ensi-iltansa kulttuurikeskus Stoassa Itäkeskuksessa 30.10.2021.

– Erään henkilön tarina jäi sydämeeni enkä voi unohtaa sitä, mutta voin tanssia sen, kertoo teoksen koreografi ja ohjaaja Sibiry Konate.

Teos käsittelee länsiafrikkalaista kulttuuria perinteen ja nykyajan välissä. Teoksessa esiintyy yhdeksän länsiafrikkalaista muusikkoa ja tanssijaa, jotka ovat asettuneet Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan asumaan.

Esiintyjät kertovat meille oman maansa tarinan. Burkina Fason, Senegalin ja Guinean perinteisen taiteen kautta katsojalle avautuu näkymä myös kulttuurien nykypäivään ja läsnäoloon Pohjoismaissa.

Stoan tiedotteen mukaan Unelma – Rêve näyttää miten länsiafrikkalainen kulttuuri ottaa vaikutteita pohjoismaisesta yhteiskunnasta ja miten sen ilmaisu muuttuu kulttuurisen vaihdon johdosta. Myös suomalainen kulttuuri rikastuu uusien vaikutteiden myötä.

Sibiry Konate on burkinafasolainen tanssitaiteilija, koreografi ja tanssinopettaja, joka yhdistää työssään nykytanssia perinteiseen länsiafrikkalaiseen tanssiin. Konate on työskennellyt ja esiintynyt Suomessa vuodesta 2010 lähtien.

Teoksen esitykset ovat maksullisia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.