Jätkäsaaren Bunkkerin uimahallille ja liikuntatiloille rakennuslupa

Rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan Jätkäsaaren Bunkkerin käyttötarkoituksen muutokselle ja osittaiselle purkamiselle.

Bunkkerin ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan uimahalli, johon on suunniteltu mm. 25 metrin pituinen uima-allas, opetusallas, altaita lapsille ja terapia-allas. Toiseen ja kolmanteen kerrokseen rakennetaan liikuntatiloja ja toimintaa palvelevaa toimistotilaa.

Bunkkerin kaksi ylintä kerrosta puretaan ja betonijulkisivuja uusitaan siten, että rakennuksen kaupunkikuvallinen hahmo kuitenkin säilyy. Pääsisäänkäynti avautuu aukiolle, joka on rakennuksen eteläpuolella.

Liikuntatilojen asiakkaille rakennetaan 150 polkupyöräpaikkaa, jotka sijoitetaan rakennusta kiertävän katoksen alle katutasoon. Kellaritasoon sijoittuvaa pysäköintitilaa laajennetaan.

Rakennushanke on erityismenettelyn piirissä. Laaja-alaisen riskianalyysiprosessin tulee jatkua koko hankkeen ajan. Hankkeeseen pitää myös hyväksyttää rakennustyön aikaisesta kosteudenhallinnasta vastaava erityisalan työnjohtaja.

Valmisteilla olevalla asemakaavalla on tarkoitus sallia Bunkkerin korottaminen asuinkerroksilla. Mahdollinen asuntorakentaminen otetaan huomioon tämän hankkeen suunnitelmissa.

Käyttötarkoituksen muutoksen pääsuunnittelija on arkkitehti Jari-Pekka Lehtinen Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy:stä.

Jätkäsaaren Bunkkeri briefly

Jätkäsaaressa sijaitsee 1970-luvulla sataman varastoksi valmistunut Bunkkeri-niminen rakennus, jolle kaupunki etsi pitkään uutta käyttöä.

Vuonna 2009 Jätkäsaaren koulujen liikuntatilat kaavoitettiin sijoitettaviksi Bunkkeriin. Tilojen rakentamiseen ei oltu varattu määrärahoja kaupungin omassa investointiohjelmassa, joten hanke päätettiin toteuttaa yksityisin varoin. Liikuntatilojen on valmistuttava kesään 2019 mennessä, jolloin alueelle valmistuu peruskoulu.

Kaupunki järjesti keväällä 2015 alkaneen toteutuskilpailun, jolla se etsi Bunkkerille ostajaa, joka toteuttaisi rakennukseen alueen koululaisia, asukkaita sekä liikuntaseuroja palvelevat liikuntatilat ja uimahallin. Lisäksi Bunkkeriin on mahdollista rakentaa asuntoja.

Rakennuksen myyminen tuli kysymykseen, sillä kaupunki ei tarvitse rakennuksen kaikkia tiloja käyttöönsä. Kaupunki sitoutuu tekemään tiloista vuokrasopimuksen 25 vuodeksi.

Havainnekuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.