Lakkautettuja bussipysäkkejä parkkipaikoiksi Kruununhaasta Ullanlinnaan

Kapea katutila aiheuttaa ongelmia Laivurinkadun raitiovaunuliikenteelle etenkin talvisin. Kuva: Kirsikka Mattila

Eteläiseen kantakaupunkiin on luvassa autoille 72 uutta kadunvarsipaikkaa ja 20 paikkaa aiotaan vähentää.

Helsingin kaupunki aikoo muuttaa pysäköintijärjestelyjä Kruununhaassa, Kaartinkaupungissa, Kampissa, Ullanlinnassa, Punavuoressa ja Eiranrannassa.

Suunnitelmien mukaan uusien pysäköintijärjestelyiden myötä eteläisiin kaupunginosiin osoitetaan 72 uutta pysäköintipaikkaa ja poistetaan 20 paikkaa.

– Uusia pysäköintipaikkoja saadaan käyttämättä jäävistä bussipysäkeistä. Bussilinja 17 on poistunut liikenteestä ja linja 24 on siirtynyt muulle reitille, jolloin osalle pysäkeistä vapautuu tilaa autoille, tiedotti Helsingin kaupunki.

Käytöstä poistettuja bussipysäkkejä on runsaasti erityisesti Kruununhaassa ja Ullanlinnassa.

Pysäkkejä autojen pysäköintiin voidaan muuttaa esimerkiksi Mariankadulla, Merikadulla, Pietarinkadulla ja Korkeavuorenkadulla. Myös muun muassa linjan 17 entinen päätepysäkki Eiranrannan Hylkeenpyytäjänkadulla ollaan muuttamassa pysäköintipaikoiksi.

Poistuvat autojen pysäköintipaikat ovat puolestaan Laivurinkadulla.

Kaupungin mukaan tavoitteena on parantaa raitio- ja bussiliikenteen luotettavuutta.

– Pysäköintipaikkojen poistamisella pyritään raitioliikenteen kehittämisohjelman mukaisesti parantamaan raitioliikenteen sujuvuutta ja vähentämään häiriöitä.

Laivurinkatu on tärkeä katuosuus raitiolinjoille 1 ja 3 sekä runkobussilinjoille 20 ja 30.

Laivurinkadun katutilan kapeus on osoittanut haasteellisuutensa bussi- ja raitioliikenteelle niin kesäisin kuin talvisin.

Kadun eteläisellä osuudella itälaidan tukimuurirakenne haittaa autojen pysäköintiä ja autot ovat useasti pysäköitynä liian lähelle kiskoja, jolloin raitioliikenteen kulku estyy. Tämä ongelma korostuu etenkin talvisin lumen kerääntyessä muurin viereen.

Laivurinkadun pohjoisella osuudella Tarkk’ampujankadun ja Jääkärinkadun välisellä osuudella ongelmia aiheuttaa kapea katutila.

– Kadun itälaidassa sijaitsevan pyörätien ja uloimman kiskon väliin jäävä tila on suunnitteluohjeista poiketen mitoitettu liian kapeaksi ja tämä aiheuttaa raitioliikenteelle häiriöitä liian lähelle kiskoja pysäköityjen autojen vuoksi, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.