Lähes 800 uutta asuntoa Hekalle vuonna 2023

Tammikuussa valmistuvaa Jokipoikasenkaari 3 -uudiskohdetta rakennetaan parhaillaan Tapanilassa. Kuva: Heka

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle eli Hekalle valmistuu vuoden 2023 aikana 781 uutta asuntoa.

Asuntoja valmistuu ympäri Helsinkiä: Tapanilaan, Itäkeskukseen, Käpylään, Länsi-Herttoniemeen, Pasilaan ja Kalasatamaan.

Tammikuun lopussa valmistuu 74 asunnon kohde Jokipoikasenkaari 3 Tapanilaan. Helmikuussa valmistuu kaksi uutta kohdetta: 144 asunnon Kauppakartanonkatu 16 Itäkeskukseen ja Yläkiventie 14 -seniorikohde Myllypuroon, jonne tulee 44 asuntoa.

Maaliskuun lopussa valmistuu 77 asunnon uudiskohde Kettutie 8 Länsi-Herttoniemeen. Huhtikuussa saadaan Pasilaan uusia Heka-asuntoja, kun Lavakatu 10 -kohteeseen valmistuu 139 asuntoa. Käpylään valmistuu kesäkuussa suuri, 141 asunnon kohde Koskelantie 66.

Syksyllä valmistuu vielä kaksi uutta Heka-kohdetta.

– Malmille Syystien palvelukeskuksen läheisyyteen valmistuu seniorikohde Salavakuja 2, jossa on 91 asuntoa. Kalasatamaan Kaljaasi Fortunan kadulle valmistuu 71 asunnon uudiskohde, joka on melkein nollaenergiatalo, eli talo tuottaa lähes yhtä paljon energiaa kuin sen ylläpito kuluttaa. Tähän on päästy muun muassa jäteveden lämmöntalteenoton, aurinkopaneeleiden ja maalämmön avulla, tiedottaa Helsingin kaupungin asunnot Oy.

Suuressa osassa vuonna 2023 valmistuvissa uudiskohteissa on myös erityisasuntoja, jotka on tarkoitettu vanhuksille ja kehitysvammaisille ja muille erityisryhmille. Erityisasuntojen vuokrauksesta vastaa Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala.

Hekan kaikki uudet talot rakennetaan erittäin energiatehokkaiksi ja tavoitteena on aina mahdollisimman alhainen kokonaisenergiankulutus eli A-energiatehokkuusluokka.

– Heka parantaa talojensa energiatehokkuutta esimerkiksi asentamalla ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmiä, joilla vähennämme merkittävästi energiahukkaa. Jokaiseen uuteen ja peruskorjattavaan kohteeseemme asennetaan aurinkovoimala ja maalämpö aina, kun se on teknisesti mahdollista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.