Laajasalosta varattiin tontteja asuntotuotantoon

Näköala Laajasaloon Ilomäenpuiston kalliolta. Kuva: Jani Jakonen

Helsingin kaupunginhallitus päätti 11. syyskuuta kokouksessaan varata tontteja eri puolilta Helsinkiä asuntotuotantoa varten. Tontteja varataan yhteensä noin 3 925 asunnon rakentamiseen arviolta 7 500 asukkaalle.

Nyt varatuista tonteista useat sijaitsevat Laajasalon saarella.

Helsingin kaupungin omaan asuntotuotantoon varattiin kaksi tonttia Yliskylästä ja yksi tontti Tullisaaresta.

Yliskylän yksi tontti sijaitsee Laajasalontien uuden kaupunkibulevardin varrella, Kirkkosalmentien itäpuolella. Tontti varattiin asumisoikeusasuntojen suunnittelua varten. Kaupunki perustelee ratkaisua sillä, että välimuodon asuntotuotantoa on alueella erittäin vähän.

Tullisaaren tontti varattiin valtion pitkän korkotuen vuokra-asuntotuotantoon, ja se sijaitse osoitteessa Henrik Borgströmin tie 4. Vuokra-asuntoja kaupunki perustelee asuntokannan monimuotoisuuden varmistamisella.

Kolmas kaupungin asuntotuotannolle varattu tontti sijaitsee Koirasaarentien ja Reiherinpolun risteyksen vieressä, ja se menee asumisoikeusasuntotuotantoon.

Samassa kokouksessa kaupunginhallitus myös päätti, että Laajasalosta luovutetaan myöhemmin kaksi tonttia hintakilpailulla sääntelemättömään vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon. Tontit sijaitsevat Yliskylänkaarella ja Kanavamäki-nimisen kadun varrella.

Lisäksi Kruunuvuorenrannasta aivan Koirasaaret-alueen eteläkärjestä varattiin tontti, joka luovutetaan myöhemmin tarjouskilpailulla vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.