Laajasalon kaupunkibulevardille suunnitellaan laajennusta

Laajasalontien muutostöitä kaupunkibulevardiksi vuonna 2021. Kuva: Pekka Vyhtinen / Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunki on laatinut asemakaavan muutosluonnoksen Laajasalontien kaupunkibulevardin laajentamiseksi ja uusien asuntojen rakentamiseksi Yliskylänlahden alueelle.

Luonnoksen mukaan uusia asuintaloja tulisi Laajasalontien ja Yliskylänlahden väliselle alueelle. Nykyinen moottoritiemäinen Laajasalontie bulevardisoitaisiin ja kadun keskelle tehtäisiin varaus pikaraitiotielle. Bulevardisointi koskisi Laajasalontien pohjoisosaa eli Yliskyläntien ja Herttoniemen sillan välistä osuutta.

Laajasalontien keskiosa Yliskyläntien ja Koirasaarentien välisellä osuudella on parhaillaan muuttumassa kaupunkibulevardiksi, ja myös raitiotien rakentaminen kadun keskelle on alkanut.

Yliskylänlahden alueelle kaavaillaan tässä vaiheessa rakentamista yhteensä 114 290 kerrosneliömetriä. Uusia asukkaita tulisi noin 2 400.

Luonnoksen mukaan uusia asuinkortteleita tulisi Laajasalontien kaupunkibulevardin varteen ja rannan puolelle. Joissakin rakennuksissa olisi korkeimmillaan 12 kerrosta.

Uusien asuintalojen lisäksi kaavaluonnos käsittää kivijalkaliiketiloja, palvelutiloja ranta-alueelle, päiväkodin sekä Laajasalon opiston laajennuksen.

Eteläisimpään Laajasalontien varren kortteliin sijoittuisi iso päivittäistavaramyymälä.

Ensivaiheessa raitiotielle tehtäisiin päätepysäkki nykyisen Kuukiventien sillan paikkeille. Kaavamuutoksessa mahdollistetaan myös raitiotien mahdollinen ulottaminen Herttoniemeen.

– Ajoneuvoille varataan kaupunkibulevardilla kaksi kaistaa molempiin suuntiin ja reunoille puuistutukset, pyöräbaana sekä jalkakäytävät, kerrotaan asemakaavan muutosluonnoksen selostuksessa.

Yliskylänlahden kaavamuutosluonnos sisältää myös Killingholmansalmen ylittävän jalankulun ja pyöräilyn sillan. Silta yhdistäisi Killingholman saaren ja Herttoniemenrannan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.