Bulevardikaupungin kaavoitus Haagaan ja Munkkiniemeen etenee

Huopalahdentietä vuonna 2022. Kuva: Tuula Sipilä / Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginhallitus päätti 21. elokuuta lähettää kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi kaksi Helsingin Läntisen bulevardikaupungin suunnitteluun liittyvää asemakaavan muutosehdotusta.

Ensimmäinen kaavamuutos koskee Haagan liikenneympyrän ja Vihdintien suunnittelua.

– Tavoitteena on, että nykyinen Haagan ympyrän liikennealue muuttuu kaupunkikuvallisesti korkeatasoisiksi kortteleiksi, ja kortteleiden väliin muodostuu vehreä Länsi-Haagan aukio, tiedotti Helsingin kaupunki kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

Haagan ympyrän alueelle tulisi Haagan perhekeskus, terveys- ja hyvinvointikeskus sekä kolme toimitilakorttelia. Tavoitteena on synnyttää alueelle uusi Länsi-Haagan osa-alueen keskus, jossa kohtaavat kaksi pikaraitiotietä, Raide-Jokeri ja Länsi-Helsingin pikaraitiotie.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle myös Munkkiniemen Huopalahdentien katualueen ja ympäristön asemakaavan muutoksen hyväksymistä.

Sen tärkeimpinä tavoitteina on muodostaa nykyisestä Huopalahdentiestä bulevardimainen katu sekä mahdollistaa Länsi-Helsingin pikaraitiotien rakentaminen Huopalahdentielle.

– Kaava luo myös edellytykset aluetta ympäröivälle maankäytölle: Huopalahdentie linjataan uudelleen Turunväylän uudelleen muotoiltavan liittymän kohdalla niin, että sen varrelle on sijoitettavissa täydentävää asuin- ja toimitilarakentamista, kerrotaan kaavamuutosehdotuksessa.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi lisäksi aiesopimusluonnoksen, joka koskee Turunväylän ja Huopalahdentien liittymän parantamista sekä Hakamäentien lakkauttamista valtion maantienä ja siirtämistä osaksi Helsingin kaupungin hallinnoimaa katuverkkoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.