Kouluvalmentaja Pitäjänmäen peruskouluun

Kuvituskuva

Helsinki on palkannut 25 kouluvalmentajaa suomenkielisiin kouluihin ja kolme kouluvalmentajaa ruotsinkielisiin kouluihin vakinaiseen työsuhteeseen.

Kouluvalmentaja on uusi työntekijä kouluissa. Hän ei opeta eikä arvioi vaan keskittyy oppilaiden kohtaamiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen.

Helsingin kaupungin julkaiseman listan mukaan kouluvalmentajat työskentelevät pääosin esikaupunkialueilla sijaitsevissa kouluissa.

Länsi-Helsingissä kolme koulua on saanut kouluvalmentajan. Ne ovat Kannelmäen peruskoulu, Pitäjänmäen peruskoulu ja Munkkiniemessä sijaitseva ruotsinkielinen Hoplaxskolan.

Suurin osa kouluvalmentajan saaneista kouluista sijaitsee Itä- ja Koillis-Helsingissä.

Kantakaupungissa kouluvalmentajan on saanut vain kaksi koulua. Ne ovat Käpylän peruskoulu ja Kaartinkaupungissa toimiva ruotsinkielinen Grundskolan Norsen.

Kouluvalmentajan tehtävänä on toimia koulun muun henkilöstön kanssa turvallisena aikuisena, joka muun muassa kohtaa ja kuuntelee oppilaita, ennaltaehkäisee kiusaamista ja yksinjäämistä, edistää yhteisöllisyyttä ja hyvää ryhmähenkeä.

– Kouluvalmentaja on siellä, missä oppilaatkin. Hän on esimerkiksi välitunneilla tavattavissa ja hänellä on aikaa kuunnella oppilaita. Hän tukee oppilaita toimimaan yhdessä ja ohjaa heille mielekästä toimintaa koulupäivien yhteydessä, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

– Kouluvalmentaja osallistuu kasvatustyöhön omalla ammattitaidollaan. Yhdessä koulun muiden aikuisten kanssa kouluvalmentaja varmistaa, että jokainen oppilas löytää paikkansa kouluyhteisössä. Yhteishengen luominen ja turvallisuuden tunteen lisääminen vahvistavat kouluun kiinnittymistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.