Kouluvalmentaja Laajasalon peruskouluun

Kuvituskuva

Helsinki on palkannut 25 kouluvalmentajaa suomenkielisiin kouluihin ja kolme kouluvalmentajaa ruotsinkielisiin kouluihin vakinaiseen työsuhteeseen.

Kouluvalmentaja on uusi työntekijä kouluissa. Hän ei opeta eikä arvioi vaan keskittyy oppilaiden kohtaamiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen.

Kaupungin julkaiseman listan mukaan kouluvalmentajat työskentelevät pääosin esikaupunkialueilla sijaitsevissa kouluissa.

Yksi näistä kouluista sijaitsee Laajasalossa ja se on Laajasalon peruskoulu. Herttoniemen kouluihin kouluvalmentajia ei ole nyt tullut.

Kouluvalmentajan tehtävänä on toimia koulun muun henkilöstön kanssa turvallisena aikuisena, joka muun muassa kohtaa ja kuuntelee oppilaita, ennaltaehkäisee kiusaamista ja yksinjäämistä, edistää yhteisöllisyyttä ja hyvää ryhmähenkeä.

– Kouluvalmentaja on siellä, missä oppilaatkin. Hän on esimerkiksi välitunneilla tavattavissa ja hänellä on aikaa kuunnella oppilaita. Hän tukee oppilaita toimimaan yhdessä ja ohjaa heille mielekästä toimintaa koulupäivien yhteydessä, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

– Kouluvalmentajan tehtävänä on toimia koulun muun henkilöstön kanssa turvallisena aikuisena, joka muun muassa kohtaa ja kuuntelee oppilaita, ennaltaehkäisee kiusaamista ja yksinjäämistä, edistää yhteisöllisyyttä ja hyvää ryhmähenkeä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.