Tammisalon VPK Roihupeltoon?

Perinteikäs Tammisalon Vapaaehtoinen Palokunta saattaa tulevaisuudessa siirtää paloasemansa Tammisalontieltä Roihupellon teollisuusalueelle.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti elokuussa esittää kaupunginhallituksen elinkeinojaostolle alueen varaamista Tammisalon VPK:n paloaseman uudisrakennuksen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten.

– Hakija on tehnyt alustavan hankesuunnitelman paloaseman uudisrakentamisesta. Paloasema toimii tällä hetkellä Tammisalossa asuinkerrostalon yhteydessä tiiviillä omakotitaloalueella, joten nykyaikaisten toimitilojen toteuttaminen liikenteellisesti sujuvammalle sijainnille on tarkoituksenmukaista, kerrotaan lautakunnan päätösesityksessä elinkeinojaostolle.

Tammisalon VPK haluaa sijoittua paikkaan, josta hälytystehtäviin lähteminen olisi nopeampaa. Lautakunnan päätöksen mukaan Tammisalon VPK:lla on palokuntasopimus Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen kanssa. Sopimuksen myötä VPK tarjoaa kaupungin pelastuslaitoksen käyttöön pelastus- ja nostolavayksikön sekä pumppu- ja vesihuoltoyksikön.

Roihupellon uudisrakennukseen tulisi palokalustolle ja palovarusteille nykyaikaiset tilat sekä tiloja toimistokäyttöön ja koulutusten järjestämiseen. Sopiva toimitilatontti on löytynyt Varikkokujalta aivan Raide-Jokerin raitiovaunuvarikon edustalta.

Tontin mahdollisen vuokrauspäätöksen kaupunki tekee myöhemmin sitten kun hankkeen toteuttamisen edellyttämät rahoitussuunnitelma ja rakennuslupapiirustukset ovat valmistuneet.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.