Itäbaanaa harkitaan sittenkin Itäväylän viereen Herttoniemessä

Helsinki kaupunki on ottanut uudelleen tarkasteluun, voisiko uuden pyöräväylän Itäbaanan reitti kulkeakin Herttoniemessä Mekaanikonkadun sijasta Itäväylän vieressä.

– Jatkosuunnittelussa tullaan tarkastelemaan uudelleen Itäväylän vieressä kulkevaa reittivaihtoehtoa ja vertailemaan sitä aiemmin kaavailtuun Mekaanikonkadun reittiin välillä Valurinkatu-Roihuvuorentie. Kaupunkilaiset voivat kertoa mielipiteensä reittivaihtoehdoista kyselyssä 17.–30.8. välisenä aikana, kaupunki tiedottaa.

– Itäväylän varren reitti on todettu toimivaksi jo suunnittelun alkuvaiheessa. Korkeiden kustannusten ja yleiskaavassa osoitetun kaupunkibulevardin vuoksi sitä ei alkuun edistetty ensisijaisena vaihtoehtona. Muutokset kuitenkin realisoituvat todennäköisesti vasta vuosikymmenten jälkeen, jonka vuoksi myös Itäväylän reitti Itäbaanan linjaukseksi on otettu tarkemmin suunnitteluun, perustelee kaupunki mielenmuutostaan.

Alun perin Itäbaanan parhaimmaksi reitiksi valittiin Sahaajankatu, mutta siitä on luovuttu jatkotarkastelussa muun muassa kadun suuren tonttiliittymien määrän ja liikenneturvattomuuden vuoksi. Myös kaupunkilaiset ja sidosryhmät ovat toivoneet, että Mekaanikonkadun ja Itäväylän reittivaihtoehdot otettaisiin uudelleen tarkasteluun.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.