Kontulan pääväylä on katutöiden kourissa vielä kauan

Kontulantien ja Lirokujan liittymä elokuussa 2019

Kontulassa on kesän mittaan ihmetelty Kontulantien isoja katutöitä. Useita ajokaistoja on suljettuna ja käytössä on kaksi kiertoliittymää muistuttavaa liikennejärjestelyä. Jotkut tienkäyttäjät ovat uumoilleet, rakennetaanko Kontulantielle kiertoliittymät Kontulankaaren ja Lirokujan risteyksiin.

Helsingin kaupungin laatiman katusuunnitelman mukaan alueella nyt käytössä olevat kiertoliittymät ovat tilapäisiä, eli katu-urakan toteutuksen aikaisia liikennejärjestelyjä.

Katusuunnitelman mukaan Kontulantien ja Kontulankaaren liittymä säilyy jatkossakin liikennevaloristeyksenä. Alueelle rakennetaan jalkakäytävä ja pyörätie taksiaseman kohdalta Kontulankaaren risteykseen ja siitä kääntyen metroradan ylittävälle sillalle.

Kontulankaaren toisella puolella jalkakäytävä ja pyörätie rakennetaan Rampin sekä Lirokujan liittymiin saakka.

Ramppi on täysin uuden, alueelle rakennettavan kadun nimi. Rampin ja Lirokujan liittymät Kontulantiellä ovat hankkeen valmistuttua tavallisia liikennevalottomia risteyksiä.

Kaupunki on perustellut Kontulantien katutöitä Kontulan keskuksen maankäytön kehittymisellä. Kontulan keskukseen rakennetaan uusia asuinkortteleita. Uusi Ramppi-katukin tarvitaan uuden asuintalon rakentamisen takia.

Kontulantien katuhankkeiden arvioitu valmistuminen on syksyllä 2020, ilmenee Helsingin kaupungin karttapalvelusta.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.