Kontula ja Vartiokylä liittyvät yhteiseen seurakuntaan

Itä-Helsinkiin syntyy Helsingin neljänneksi suurin seurakunta, kun nykyiset Mikaelin seurakunta ja Vartiokylän seurakunta yhdistyvät uudeksi Helsingin Mikaelin seurakunnaksi vuoden 2023 alussa.

Kirkkohallitus on hyväksynyt ehdotuksen uuden Helsingin Mikaelin seurakunnan perustamisesta 1. tammikuuta 2023 alkaen.

Uuden Helsingin Mikaelin seurakunnan jäsenet asuvat seuraavilla alueilla: Kivikko, Kontula, Kurkimäki, Vesala, Mellunmäki, Fallbacka, Östersundom, Vartiokylä, Itäkeskus, Puotila ja Puotinharju.

Nykyinen Mikaelin seurakunta ja Vartiokylän seurakunta lakkautetaan, ja niiden jäsenet liitetään uuteen seurakuntaan. Yhdistymistä ovat puoltaneet yksimielisesti molempien seurakuntien seurakuntaneuvostot sekä kirkolliset päätöksentekoelimet.

Helsingin Mikaelin seurakunta tulee olemaan neljänneksi suurin seurakunta Helsingissä.

Noin 24 300 jäsenen käytössä on neljä kirkkoa: Kontulassa sijaitseva Mikaelinkirkko, Vartiokylän kirkko, Puotilan kappeli ja Östersundomin kirkko.

Vakituisissa viroissa olevat 41 työntekijää jatkavat uudessa seurakunnassa vanhoina työntekijöinä.

– Mikaelin ja Vartiokylän seurakuntien työntekijät ja luottamushenkilöt ovat työskennelleet yhdessä vuoden alusta asti työstäen uuden seurakunnan visiota, missiota ja arvoja, kertoo tiedotteessa uuden seurakunnan kirkkoherrana aloittava Jukka Pakarinen.

Hän toimii nykyisen Vartiokylän seurakunnan kirkkoherrana.

– Uuden Helsingin Mikaelin seurakunnan resurssit mahdollistavat laadukkaan toiminnan seurakunnan alueella, joka kattaa suuren osan itäistä Helsinkiä.

Vuoden 2023 alusta Helsingissä toimii 19 evankelis-luterilaista seurakuntaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.