Kolme sankarikoiran arvonimeä Helsinkiin

Helsinkiläinen sankarikoira Minttu. Kuva: Tiina Stenius.

Suomen Kennelliitto myöntää vuonna 2022 sankarikoiran arvon 28 koiralle.

Lisäksi 13 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Sankarikoirat palkitaan joulukuun alussa Koiramessuilla Helsingissä. Palkitsemisessa on mukana Kennelliiton yhteistyökumppani Agria Eläinvakuutus.

Sankarikoiran arvon saavista koirista kolme asuu Helsingissä.

Monirotuinen Kaapo ja australiankarjakoira Konsta auttoivat löytämään kadoksissa olleen miehen.

– Konstan ja Kaapon omistaja oli nähnyt netissä, että dementoitunut mies oli ollut yön yli kadoksissa. Omistaja lähti koirien kanssa katsomaan olisiko heidän edellisenä päivänä näkemänsä mies ollut kyseinen henkilö ja löytyisikö hän näköpaikan lähistöltä. Koirat alkoivat haukkua näköpaikan lähellä olleiden siirtomaalohkareiden suuntaan, josta kadonnut mies löytyikin. Mies oli ehtinyt olla kyseisessä paikassa jo 18 tuntia. Konstan ja Kaapon ansiosta mies löydettiin ajoissa, kerrotaan Kennelliiton tiedotteessa.

Myös berninpaimenkoira Minttu on Helsingistä.

– Minttu alkoi haukkua alkuillasta levottomasti rakennuksen sisäpihan suuntaan. Koiran omistajat koittivat kieltää Minttua, mutta koira jatkoi haukkumista. Toinen omistajista meni katsomaan ikkunasta, että mille Minttu haukkuu, muttei nähnyt mitään erikoista. Ajatellen, että Minttu haluaa vain ulos, alkoivat he valmistautua uloslähtöön.

– Omistaja kävi ennen lähtöä asunnon käyttöullakolla ja kuuli sinne ääniä, joihin Minttu oli reagoinut. Pihalta löytyi iäkäs naapuri loukkaantuneena eikä hän päässyt omin voimin ylös. Paikalle hälytettiin ambulanssi ja loukkaantunut naapuri saatiin hoitoon. Mintun ansiosta tilanteessa ei käynyt pahemmin, kerrotaan tiedotteessa.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista jo 1970-luvulta lähtien. Sankarikoira-arvonimiä myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.