Kolarit ovat lisääntyneet rajusti Kontulassa – ostoskeskuksen parkkialue erityisongelmana

Näkymä Kontulan ostoskeskukseen

Liikenneonnettomuudet ovat lisääntyneet Kontulan kaupunginosassa 24 onnettomuudella.

Helsingin poliisin mukaan liikenneonnettomuuksien määrä väheni kokonaisuudessaan Helsingissä vuonna 2018, mutta Kontula ja Kluuvi muodostuivat tilastossa poikkeuksiksi.

-Kontulan onnettomuudet ovat selvästi keskittyneet ostoskeskuksen ympäristöön. Aika paljon törmäillään toisiin ajoneuvoihin ostoskeskuksen pysäköintialueelle mentäessä tai sieltä lähdettäessä, kertoo Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen.

Kluuvissa onnettomuudet lisääntyivät viime vuonna 21 tapauksella vuoteen 2017 verrattuna.

-Kluuvin onnettomuusprofiili on selkeä. Kluuvia vaivaavat kylkikosketusonnettomuudet. Poikkeama (Helsingin muihin kaupunginosiin) on niin selvä, että se suorastaan hyppää silmille, Jarkko Lehtinen kuvaa.

Kluuvissa onnettomuudet keskittyvät Elielinaukiolle ja Kaivokadulle.

Helsingin poliisi ilmoitti maanantaina 14. tammikuuta aloittavansa liikenteen tehovalvonnan Kluuvin ja Kontulan kaupunginosissa. Perusteluna se, että Kluuvi ja Kontila eroavat Helsingin onnettomuustilastossa selvästi muista kaupunginosista.

-Kluuvi ja Kontula poikkeavat yleisestä trendistä ja asiaan täytyy olla jokin syy. Syyn selvittämiseksi on tehty analyysi kummankin paikan onnettomuuksista. Analyysin pohjalta käynnistetään tehovalvonta, jossa valvonta on räätälöity ehkäisemään juuri kyseisissä paikoissa tapahtuvia onnettomuuksia, kertoo Jarkko Lehtinen.

Poliisi on räätälöinyt ongelmalähtöisesti valvontaa Kontulaan ja Kluuviin.

-Tässä tapauksessa se tarkoittaa kaikilta osin tehostettua liikennevalvontaa Kontulankaarella, Kontulantiellä ja muilla teille ostoskeskuksen ympärillä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.