Koirakaveruksia, luottamusta ja herkkuhetkiä – niistä on Lemmikkihotelli tehty

Alaskanmalamuutti Fransica ja saksanseisoja Aku käyvät säännöllisesti Lemmikkihotellissa päivähoidossa. Heistä on tullut hyvät ystävykset.

Helsingin ensimmäinen Lemmikkihotelli aloitti toimintansa vuonna 2005. Lemmikkihotelli Tassu&Tassu -niminen paikka perustettiin, kun paikan omistaja Susanna Paavilainen kaipasi omalle lemmikilleen hoitopaikkaa.

Herttoniemessä toimintansa aloittaneessa Lemmikkihotellissa hoitopaikkoja ei vielä ollut kovinkaan montaa. Asiakkaita olisi kuitenkin riittänyt, joten sijainti vaihtui ensiksi Patolaan ja sieltä seuraavaksi Veräjälaaksoon, toiminta laajentui ja nyt Veräjälaaksossa heillä on on tarjolla 41 koirapaikkaa, 10 kissapaikkaa ja 3 paikkaa jyrsijöille.

Helsingin hoitolasta vastuussa oleva Miia Mäntynen kertoo, että hoitolassa mennään lemmikin toiveet edellä. Koirat voivat siis viettää aikaa esimerkiksi omassa hotellihuoneessaan, juoksutarhassa tai uusien ystävien kanssa aikaa viettäen. Kissat puolestaan voivat esimerkiksi raapia raapimistaulua tai katsella muita asukkeja korkeudesta käsin. Turvallisuussyistä kissat ei saa tavata muita kissoja hoidossa ollessaan. Lemmikkihotellin työntekijöille on tärkeää muodostaa lemmikkeihin luottamussuhde mahdollisimman nopeasti. 

Suurin osa asiakkaista tulee pääkaupunkiseudulta, mutta asiakkaita suuntaa Lemmikkihotelli Tassu&Tassuun myös kauempaa.

– Pääkaupunkiseudun lisäksi meillä käy myös pitkämatkalaisia, jotka ovat esimerkiksi lomailemassa Helsingissä. Yksi asiakas käy meillä Kotkasta asti, Miia kertoo.

”Meillä on täällä aika paljon koirakaveruksia”

Lemmikki voi viettää Lemmikkihotellissa eripituisia aikoja. Jotkut asiakkaat tuovat lemmikin hoitoon esimerkiksi työpäivän ajaksi. Suurin osa asiakkaista on kuitenkin niitä, jotka tuovat lemmikin oman lomansa ajaksi. Milloin Lemmikkihotellissa on kaikkein kiireisin aika?

– Kiireisintä aikaa on silloin, kun muut lomailevat. Kesäsesonki kestää yleensä juhannuksesta elokuun puoliväliin tai jopa ihan elokuun loppuun saakka. Myös muut pyhät ovat kiireistä aikaa, kuten esimerkiksi vappu, uusivuosi ja niin edelleen. Sesongin aikaan vapaita paikkoja ei yleensä riitä aivan kaikille, Mäntynen kertoo.

Miia kertoo, että heillä on laaja kanta-asiakaskunta ja vuosien varrella onkin ennättänyt muodostua oikeita ystävyyssuhteita.

– Meillä on täällä aika paljon koirakaveruksia, jotka haluavat viettää aikaa keskenänsä leikkien, Miia kertoo iloisesti.

Mäntynen on työskennellyt Lemmikkihotelli Tassu&Tassu Oy:ssa nyt neljä vuotta. Mikä on ollut urasi kaikkein ikimuistoisin hetki?

– Meillä on ollut hoidossa eräs arka koira. Alussa hän oli jopa pelkoagressiivinen. Parhaimpia hetkiä on aina ne, kun huomaa eläimen rentoutuvat ja tulevan hoitoon häntä heiluen. Ne ovat niitä kaikkein palkitsevimpia hetkiä, Miia kuvailee.

Mitä useammin lemmikit vierailevat Lemmikkihotellissa sitä mieluisammaksi vierailut käyvät.

– Omistajat kertovat, että lemmikki saattaa jo matkalla tunnistaa jostain tietystä kohdasta, että ovat meille tulossa ja sitten alkaa innokas haukkuminen.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.