Kivikkoon esitetään luonnonsuojelualuetta

Kuvituskuva.

Kivikon pohjoisosissa lähellä Jakomäen rajaa sijaitsevasta kallioalueesta halutaan muodostaa virallinen luonnonsuojelualue.

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt esittää Uudenmaan Ely-keskukselle, että se perustaa Kivikon ulkoilupuiston kallioalueelle luonnonsuojelualueen.

Kivikon linnoituskallioiden luonnonsuojelualue sijaitsee Itä-Helsingin Kivikon ulkoilupuiston pohjoisosassa. Alueen pinta-ala on 10,66 hehtaaria.

Suojelun päätarkoituksena olisi kaupungin mukaan arvokkaan kallio- ja ketokasvillisuuden turvaaminen. Lisäksi suojelulla turvattaisiin merkittäviä geologisia arvoja.

– Kivikon linnoituskallioiden koko itäosa on luokiteltu Helsingin kaupungin luontotietojärjestelmässä arvokkaaksi kallioalueeksi. Rajauksen sisällä on kaksi jääkauden aikana syntynyttä hiidenkirnukohdetta. Näistä itäisempi on yksittäinen ja arvoltaan tavanomainen. Läntinen kohde on kolmen hiidenkirnun ryhmä, joka on arvioitu Helsingin arvokkaimpien, toistaiseksi rauhoittamattomien geologisten kohteiden joukkoon, kerrotaan kaupunginhallituksen päätöksessä.

Alueella sijaitsevat myös laajahko silokallio ja muinaisen Yoldianmeren aikainen rantakivikko. Lisäksi kallion laki on Helsingin korkein luonnonmukainen maastonkohta, joka sijaitsee yli 62 metrin korkeudessa merenpinnasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.