Peruskorjattu Hakaniemen kauppahalli avataan keväällä 2023

Arkistokuva Hakaniemen kauppahallista. Kuva: Yrjö Lintunen / Kansan Arkisto

Remontoidussa Hakaniemen kauppahallissa on marraskuun puolivälin tilanteessa vielä runsaasti vapaita myyntipaikkoja yrittäjille.

Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus on loppusuoralla. Kauppiaat palvelevat Hakaniementorilla sijaitsevassa väistötilassa vielä joulusesongin yli, ja uudistettu kauppahalli avataan keväällä 2023.

– Hallin on määrä valmistua helmikuun lopussa. Sen jälkeen alkaa kauppiaiden muutto uudistettuihin tiloihin. Tarkkaa avauspäivää ei ole vielä vahvistettu, mutta tämänhetkisten tietojen mukaan halli avautuu huhtikuussa, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan suurin osa hallin nykyisistä vuokralaisista on keväällä palaamassa väistötiloista peruskorjattuun halliin.

Osa yrityksistä on hallin remontin aikana ehtinyt kuitenkin jo lopettaa toimintansa tai suunnitelmat ovat muuten vain muuttuneet.

– Erityisesti hallin kakkoskerrokseen on jäämässä vapaita myyntipaikkoja, joihin lähdemme nyt hakemaan mielenkiintoisia toimijoita. Tämä antaa meille loistavan mahdollisuuden päivittää hieman hallin sisältöä ja miettiä, mitä tämän päivän kaupunkilaiset kauppahallista haluavat, kertoo Hakaniemen kauppahallia hallinnoivan Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Vapaita myyntipaikkoja tulee hakuun toistakymmentä, ja niihin voi tutustua tarkemmin Kaupunkitilojen nettisivuilla.

Niin sanottuun leipäkaareen etsitään hyviä leipomo- ja konditoria-alan toimijoita. Lisäksi hallin ykköskerrokseen on vapautunut muun muassa lihatoimijan paikka. Toisessa kerroksessa vapaana on useita eri kokoisia myyntipisteitä.

Kauppahallin torinpuoleiselle seinustalle rakentuu uusi iso terassi, joka yhdistää hallin ja torin luontevasti toisiinsa.

Terassitoimijan haku avataan erillisessä avoimessa haussa ensi vuoden puolella. Hallin kakkoskerrokseen on valmistumassa myös ravintolatila, jonka yrittäjä on jo valittu aikaisemmin tarjouskilpailun perusteella.

Yritysten muutettua remontoituun Hakaniemen kauppahalliin, Hakaniementorilla sijaitseva väistötila puretaan.

Purkamiseen kuluu arviolta 2−3 kuukautta. Neuvottelut väistöhallin uudelleensijoittamisesta ovat käynnissä.

– Tänä jouluna onkin siis viimeinen mahdollisuus päästä kokemaan rakastetun lasihallin joulusesonki Hakaniemessä, vinkkaa Peggy Bauer.

Vapaat myyntipaikat 2. kerroksessa marraskuussa 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.