Kaupunki remontoi lakkautettavaa Kontulan terveysasemaa

Kivikon terveysasema. Kuva: Jani Jakonen

Kontula ja Kivikko saavat pitää omat terveysasemansa vielä usean vuoden ajan.

Helsingin kaupunki investoi 1,2 miljoonaa euroa Kontulan terveysaseman korjaus- ja muutostöihin, vaikka koko terveysasema on suunniteltu lakkautettavaksi viiden vuoden kuluttua.

Kaupungin mukaan Kontulan terveysaseman korjaustyöt on välttämätöntä suorittaa, jotta asemalla voidaan toimia seuraavat viisi vuotta. Kaupungin mukaan kyse ei ole perusparannusta tai peruskorjausta vastaavasta suuresta hankkeesta.

– Hankkeessa tehtävät turvallisuuden ja terveellisyyden kannalta välttämättömät korjaus- ja muutostyöt koskevat terveysaseman vastaanoton ja työtilojen ilmanvaihtoa, äänieristystä, jäähdytystä, valaistusta, turvallisuutta ja teknistä varustusta, kerrotaan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöksessä.

Päätöksen mukaan kohdennettuja korjaus- ja muutostoimenpiteitä tehdään jokaisessa terveysaseman käytössä olevassa kolmessa kerroksessa. Ilmanvaihtojärjestelmää korjataan sisäilmaongelmien parantamiseksi. Osassa vastaanottohuoneita puolestaan tarvitaan sisäilman jäähdyttimiä.

Lisäksi esimerkiksi entiset laboratoriotilat muutetaan tutkimus-, vastaanotto- ja työtiloiksi. Lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanottohuoneiden turvallisuutta parannetaan rakentamalla väliseiniin niin sanottuja pako-ovia.

Terveysasema on toiminnassa muutostöiden aikana.

Kontulan terveysaseman lisäksi myös Kivikon terveysasema on suunniteltu lakkautettavaksi. Monet asukkaat ovat huolestuneita lähipalveluiden kaikkoamisesta.

Kaupungin toiminta terveysasemien tulevaisuuden suunnittelussa on ollut poukkoilevaa. Ensin tiedotettiin, että Kivikon terveysasema lopetetaan keväällä 2020 ja palvelut siirretään Kontulan terveysasemalle. Sitten ilmeni, että koko Kontulan terveysaseman rakennus tullaan tulevaisuudessa purkamaan osana Kontulan ostoskeskusaluee kehittämishanketta. Näin ollen Kontulan terveysasemalle ei kannata suunnitella kattavaa peruskorjausta eikä sinne voida siirtää Kivikon terveysaseman palveluja. Lopulta kaupunki on päätynyt siirtämään sekä Kontulan että Kivikon terveysasemat Myllypuroon.

Myllypuron, Kivikon ja Kontulan terveysasemat muodostavat jo tällä hetkellä hallinnollisesti yhtenäisen Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen, joka toimii siis nyt kolmessa toimipisteessä.

– Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen kaikki toiminnot on päätetty keskittää yhteen toimipisteeseen. Kontulan terveysaseman palvelut siirtyvät Myllypuroon arviolta vuonna 2026 kun sinne valmistuu laajennusosa, kerrotaan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöksessä.

Päätöksen mukaan myös Kivikon terveysasema siirretään Myllypuroon laajennuksen valmistuttua. Eli Kontula ja Kivikko saavat pitää omat terveysasemansa vielä useita vuosia – ellei suunnitelmiin tule taas uusia muutoksia.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.