Katajanokan uusi hotelli- ja toimistohanke etenee

Katajanokanlaiturille rakennettava näyttävä toimitila- ja hotellihanke etenee, sillä työeläkeyhtiö Varman omistukseen tulevan puisen rakennuksen asemakaava tuli lainvoimaiseksi kesäkuun loppupuolella 2021.

Rakennuksen nimenä on Katajanokan Laituri, ja hotellin lisäksi siihen sijoittuu muun muassa Stora Enson pääkonttori.

Katajanokan Laiturin rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä 2021.

Katajanokan Laituriksi nimettyyn rakennukseen tulee Stora Enson pääkonttori, hotelli sekä kaupunkilaisille avointa tilaa kuten kahvila- ja ravintolatiloja sekä konferenssitiloja.

– Olemme iloisia, että rakennushankkeemme yhdellä Helsingin hienoimmista paikoista etenee suunnitelman mukaisesti kaavan vahvistuttua. Tavoitteenamme on aloittaa Katajanokan Laiturin rakennustyöt lupaprosessin jälkeen syksyllä, sanoi Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio tiedotteessa.

Katajanokan Laituri nousee vanhan satamatoimintojen varastorakennuksen paikalle. Laiturin on määrä valmistua keväällä 2024.

– Helsingin kaupungin tavoitteet alueen kehittämiseksi ja puurakentamisen edistämiseksi etenevät hankkeen myötä. Katajanokan alueen muutoksen tavoitteena on luoda elävää kaupunkitilaa, ja on hienoa, että tämän hankkeen avulla pääsemme avaamaan Katajanokan rantaa helsinkiläisten käyttöön. Puusta rakennettu, kestävä ja hiilijalanjäljeltään mahdollisimman matala rakennus vastaa kaupungin tavoitteita, kertoi Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.