Helsinki kiinnostaa asuntosijoittajia neljänneksi eniten

Helsinki on Suomen neljänneksi houkuttelevin kaupunki asuntosijoittamisen näkökulmasta. Kuva: Shutterstock.

Helsinki sijoittui 27 kaupungin joukosta neljänneksi Suomen Vuokranantajat ry:n uudistetussa kaupunkirankingissa.

Yhdistyksen ranking-listaus asettaa Suomen kaupungit paremmuusjärjestykseen sen perusteella, kuinka houkuttelevia kaupungit ovat asuntosijoittajien ja vuokranantajien näkökulmasta.

Suomen Vuokranantajien vuoden 2021 kaupunkirankingin mukaan asuntosijoittajien näkökulmasta houkuttelevin kaupunki on Tampere. Kakkossijan vei Turku ja kolmossijan Vantaa.

– Helsingin vahvuus asuntosijoittajan kannalta on asuntojen vakaa arvokehitys. Pääkaupungissa myös vuokralla asuvien osuus väestöstä on suurempi kuin missään muualla Suomessa. Vaikka koronakriisi on Helsingissä hidastanut kaupungin kasvua ja hiljentänyt myös vuokramarkkinoita, pitkän aikavälin näkymät vuokra-asuntojen kysynnälle pääkaupungissa ovat hyvät, kertoo tiedotteessa Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.

Suomen Vuokranantajien kaupunkiranking perustuu Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) laskemiin kaupunkikohtaisiin ennusteisiin asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä, asuntojen markkinointiaikoihin Vuokraovi.com-sivustolla sekä alueellisiin kehitystekijöihin, kuten esimerkiksi Tilastokeskuksen väestöennusteeseen ja Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometrin kaupunkikohtaisiin kehitysnäkymiin.

Helsinkiläiset vuokranantajat arvioivat kaupunkinsa kehitysnäkymät viime kevään Vuokranantaja-barometrissa kolmanneksi parhaaksi.

– Helsingissä on Suomen kalleimmat neliöhinnat ja -vuokrat. Asuntojen hinnat ovat kuitenkin nousseet vuokria vauhdikkaammin, minkä seurauksena vuokratuotto on Helsingissä maan heikointa ja arvonnousu taas puolestaan Suomen kärkeä. Helsinki sopii hyvin kohteeksi asuntosijoittajalle, joka painottaa strategiassaan arvonnousua tai arvon säilymistä sekä asunnon helppoa vuokrattavuutta, Sakari Rokkanen pohtii.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.