Vapaaehtoistyö vanhusten parissa on tärkeää: Muutamassa tunnissa voi tuoda paljon iloa

Kesäinen lukupiiri Kannelkodissa.

Vanhainkoti Kannelkodin lukupiiri sai alkunsa vuonna 2015 kaupunginkirjaston Lahjoita lukuhetki -kampanjasta, jossa etsittiin vapaaehtoisia lukijoita. Toiminta on edelleen voimissaan ja Kannelkodin lukupiiri kokoontuu nyt kaksi kertaa viikossa.

– Lukupiirit ovat olleet odotettuja, oikeita viikon kohokohtia. Piireissä on luettu elämänkertoja, huumorijuttuja, Arto Paasilinnaa ja monenlaista muuta, Seniorisäätiön vapaaehtoistyön suunnittelija Silva Siponkoski kertoo. 

Vanhukset sekä vapaaehtoistyöntekijät ovat mieltyneet toimintaan paljon.

– Joka viikko oikein odotetaan, että miten se tarina jatkuu, Kannelkodin hoitaja Sari Korhonen kertoo.

Lukupiiriin on juuri valittu uudet lukupiirin vetäjät aiempien vapaaehtoislukijoiden tilalle, mutta Kannelmäessä on paljon vanhuksia, jotka vielä tarvitsevat vapaaehtoisapua.

– Meillä Kannelkodissa kaivataan tällä hetkellä muutamaa henkilöä kahden keskiseen keskusteluun eli katsomaan vanhuksen kanssa valokuvia ja juttelemaan hänen elämästään sekä vaiheistaan, Silva aloittaa.

– Lisäksi tälle keväälle kaivataan henkilöä pyörittämään jättifortuna-rinkiä. Kotona asuvia vanhuksia pääsee auttamaan muun muassa Kannelmäki-liikkeen ja seurakunnan kautta. Myös Kannelmäen palvelutaloon ovat vapaaehtoiset tervetulleita. Pohjois-Helsingin SPR organisoi myös alueella aktiivisesti vapaaehtoistoimintaa vanhuksille ja heiltä käy ihan mahtava ryhmä joka viikko ulkoilemassa Kannelkodin asukkaiden kanssa, Siponkoski jatkaa.

Silva kertoo, että vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on tuoda iloa sekä vanhuksille, että vapaaehtoisille. Hän myös muistuttaa, että toimintaan voi antaa vain hetkenkin aikaa.

– Hyviä popup-vapaaehtoishommia ovat esimerkiksi Kannelkodissa järjestetyt joulupolku – ja sadonkorjuutapahtumat, jotka on toteutettu yhdessä muun muassa Kannelmäki-liikkeen aktiivien sekä Kannelmäen palvelutalon kanssa. Niissä voi muutamassa tunnissa tuoda paljon iloa, Silva summaa.

Jos on kiinnostusta lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan, niin silloin voi olla yhteyksissä Helsingin Seniorisäätiön vapaaehtoistyön suunnittelija Silva Siponkoskeen puhelimitse 0207718519 tai sähköpostitse osoitteeseen silva.siponkoski@seniorisaatio.fi.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.