Kanneltalon tapahtumat 16.–31.10.2016

 

Nyt lauletaan!

ma 17.10. klo 18, vapaa pääsy

Muusikko ja musiikin monitoiminainen Mari Kätkä laulattaa kaikenikäisiä Kanneltalon kahvilan

stagella. Tule mukaan ja koe yhteislaulun tenho!

60 min.

Klassikkoelokuva

Seitsemäs sinetti
ti 18.10. klo 18, vapaa pääsy

(Det sjunde inseglet) Ruotsi 1957, 93 min, K16

Kuoleman kanssa shakkia pelaava Max von Sydow esittää keskiaikaista ritaria matkallaan halki ruttoisen maaseudun. Syksyn Ingmar Bergmanin ohjaamat klassikkoelokuvat on valinnut FT Harri Kilpi ja hän pohjustaa elokuvat esityspäivinä klo 17 alkaen.

 

Suomen Komediateatteri

Uusioperh(s)e

to 20.10. klo 19, alk. 25 €

Neljä toisilleen tuntematonta ihmistä kohtaa itsensä ja toisensa uusperheiden tukiryhmässä. Hetkiä oikeasta elämästä. Rohkeita tunnustuksia inhimillisyydestä, perhedynamiikan haastavuudesta, ulkopuolisuudesta ja oman aseman epämääräisyydestä. Peloista, rakkaudesta ja vanhemmuudesta.

Lavalla Titta Jokinen, Paavo Kerosuo, Kiti Kokkonen ja Ella Pyhältö, ohjaus Outi Mäenpää, käsikirjoitus Kiti Kokkonen.
130 min, väliaika | suomenkomediateatteri.fi

Suomen komediateatteri
Toinen kerta toden sanoo
21. ja 22.10. klo 19
HUOM! Esitykset on peruutettu sairastapauksen vuoksi. Kanneltalon esityksiin lipun ostaneet voivat käydä vaihtamassa lippunsa johonkin toiseen Suomen Komediateatterin esitykseen Kanneltalossa tai palauttaa lippunsa ja saada rahat takaisin.

Juurilla-klubi
Vieraana Heikki Salo

ma 24.10. klo 18, vapaa pääsy

Kahvilan stagella

Jazz, blues, country, folk, rhythm and blues, bluegrass ja americana – roots-musiikki on maanantai-illan suosikkiklubin sykkivää ydintä. Lokakuun vieraana Heikki Salo. Juurilla-klubia isännöivät tuttuun tapaan Juki Välipakka ja The Rooty Toot Toot Band.

The Rooty Toot Toot Band: Juki Välipakka – laulu, kitara, Lasse Sirkko – basso, Tommi Lievemaa – kitara, Olli Haavisto – pedal steel guitar, Sirpa Suomalainen – saksofoni

60 min.

 

Race Horse Company:
Ympäri Ämpäri

ti 25.10. & ke 26.10. klo 18, alk. 5 €

Kertomus pienen sirkusseurueen elämästä. Kommelluksia karttamatta tämä seurue tekee mahdottomasta mahdollista. Esityksessä nähdään jongleerausta, akrobatiaa, hulavanteita, saippuakuplia ja breakdancea. Esityksessä on livemusiikki.

Lavalla sirkustaiteilijat Susanna Liinamaa ja Kalle Lehto, muusikot Ben Rogers ja Sami Tammela, ohjaus Kalle Lehto, äänisuunnittelu Sami Tammela ja Ben Rogers, valosuunnittelu Eero Alava.

40 min. | Yli 5-vuotiaille

 

Kluden bingo!

to 27.10. klo 18, vapaa pääsy
Kahvilan stagella

Klude on vanhan liiton rokkari ja jenkkiautojen rassaaja Hiekkaharjusta. Klude pistää pallot pyörimään ja karvanopat heilumaan Kanneltalon kahvilan stagella. Luvassa messevät palkinnot!

Klude – Minna Kivelä

60 min.

(Kluden bingo syksyllä 2016 vielä to 24.11. klo 18)

 

Suomen Komediateatteri

Irwin – Ikuinen Kapinallinen

to 27.10 klo 19, alk. 25 €

Menestysnäytelmästä sovitettu monologiversio Irwin Goodmanin elämästä. Kansansuosikki koki neljälle vuosikymmenelle ulottuvalla urallaan useita ylä- ja alamäkiä. Nousun hetkellä nousu oli hunajaista ja putoamisen hetkellä tultiin alas todella korkealta. Irwinin hengessä näytelmä ottaa kantaa myös tämän päivän yhteiskuntaan hauskasti, osuvasti ja ajankohtaisesti, pikkuisen pistellen. Musiikillinen, hyväntuulinen ja koskettava tarina Irwinistä, joka eli niin kuin halusi – ei niin kuin muut halusivat.

Roolissa Mika Räinä, piano ja muu musisointi Antti Kujanpää, käsikirjoitus Mika Räinä, ohjaus Olka Horila.

120 min, väliaika | suomenkomediateatteri.fi

Perhepäivä

Teatteri Kuuma Ankanpoikanen: Iso Karhu
+ Pehmolelujen yökyläily Kannelmäen kirjastossa

la 29.10. klo 14, alk. 5 €

Kanneltalon auditoriossa
Tervetuloa kaikki pehmolelut pe 28.10. klo 14 alkaen yökylään Kannelmäen kirjastoon! Pehmolelut saavat seikkailla kirjastossa koko yön! Ne saa hakea kotiin lauantaina 29.10., jolloin on myös nallesatutuokio kirjaston monitoimitilassa klo 13.  Pehmolelut lauantaina takaisin hakeville maksuton pääsy Iso Karhu -esitykseen.

Kun iso Karhu murisee, on aikuisten ja pienten nallejen paras kuunnella.  Luvassa yli viisikymmentä nallea, tähtikuvioita, karhuasiantuntija, talviunta, karhusatuja ja yksi Tosi Iso Karhu.  Esitys tutkii esine- ja nykyteatterin keinoin lapsen yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteita.

50 min. | yli 5-vuotiaille | kuumaankanpoikanen.com

Suomen Komediateatteri

Pääesiintyjä – taianomainen musiikkikomedia

pe 28.10. ja la 29.10. klo 19, alk. 25 €

Pääesiintyjä on kertomus kahdesta taiteilijasta, joiden tiet kohtaavat yllättävällä tavalla. Valovoimaisen laulajattaren ja hämmästyttävän taikurin välillä syttyy taistelu parrasvaloista. Ja koska sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua, mitään keinoja ei kaihdeta tässä absurdeihin mittasuhteisiin paisuvassa välienselvittelyssä. Nuotit lentelevät ja kortit satelevat ilmassa, kun selvitetään kuka todella on Pääesiintyjä!

Lavalla Netta Dahlberg ja Joni Pakanen, ohjaus Toni Wahlström

120 min, väliaika | suomenkomediateatteri.fi

Kamari 21

Bachianas Brasileiras

– ääniä Brasilian viidakosta Lapin tuntureille

ma 31.10. klo 19, alk. 13/9 €

Kahdeksanhenkinen sello-orkesteri ja huippusopraano Piia Komsi saapuvat Kanneltaloon vivahteikkaalla ohjelmistolla. Kokoonpano hurmasi täyden konserttisalin Pietarin Mariinskissa alkuvuodesta 2015. Konsertissa esiintyy Sibelius-Akatemian sellonsoiton professori Martti Rousin kokoama kahdeksan suomalaisen huippusellistin orkesteri. Konsertin avaa viime kesänä kansainvälisen Tšaikovski-sellokilpailun finaalissa soittanut, vasta 17-vuotias Jonathan Roozeman.

Sopraano Piia Komsi, sello-orkesteri Martti Rousi, Jaani Helander, Lauri Kankkunen, Jonathan Roozeman, Markus Hallikainen, Oskari Holopainen, Barbara Musafia ja Lauri Rantamoijanen, orkesteria johtaa Matti Rousi.

100 min, väliaika | Kamarimusiikkiyhdistys Kamari21 ja Helsingin kulttuurikeskus

Enemmän irti esityksestä: Musiikkitoimittaja Hannu-Ilari Lampila esittelee illan konsertin kahvilan stagella klo 18.15.

Galleriassa:

Igor Tshuhleb ja Konstantìn Garapatsh:
Innoitus ja elämys
11.- 28.10, vapaa pääsy
Pietarilaiset taiteilijat kuvanveistäjä Konstantin Garapatsh ja kuvataiteilija Igor Tshuhleb tuovat töitään helsinkiläisten nähtäväksi.

Konstantin Garapatshin innoituksen lähteinä ovat yhtä hyvin menneisyyden myyttien maailma kuin myös inhimillisten tunteiden kirjo. Hänen taitavasti pronssiin valetut veistoksensa eivät jätä katsojaa kylmäksi.
Igor Tshuhlebin maalausten innoituksen lähteinä ovat sekä luonto eri vuodenaikoina että ihmisen muovaama ympäristö; onpa se sitten kaupunkinäkymä tai katoavien kylien vanhoja taloja. Katsojalle elämyksen synnyttää Tshuhlebin valon, varjon, ilman ja veden taitava käsittely.
Molemmat taiteilijat ovat valmistuneet Pietarin Taideakatemiasta ja jatkavat tämän maineikkaan oppilaitoksen perinnettä. Näyttely on osa Harasoo! – venäläisen kulttuurin teemaviikkoa.

kuvassa Piia Komsi

kuva: Ville-Paul Paasimaa


Yhteystiedot:
Kanneltalo, Klaneettitie 5, Kannelmäki, kanneltalo.fi, FB: Kanneltalo
Lipunmyynti: (09) 310 12000 (arkisin klo 12–18) ja Ticketmaster Suomi
Julkiset kulkuyhteydet: Kanneltaloon pääsee helposti I- ja P-junilla
sekä busseilla 41, 42, 43 ja 56.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.