Poistotekstiilien keräys suosittua Kannelmäessä

HSY:n suosittu poistotekstiilin keräys saa jatkoa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kuva: HSY / MySome

Kannelmäkeen perustettiin toinen poistotekstiilien keräyspiste koska aiempi keräyspiste täyttyi usein

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden HSY:n järjestämä kotitalouksien poistotekstiilien, kuten vanhojen vaatteiden ja lakanoiden, keräys jatkojalostukseen saa jatkoa pääkaupunkiseudulla.

HSY:n poistotekstiilien matalan kynnyksen keräyspaikat perustettiin tammikuussa 2022 pääasiassa joidenkin kauppakeskuksen tiloihin.

Uusin keräyspiste avattiin syyskuun lopulla Kannelmäkeen, Kanneltalon aulaan, koska lähistöllä sijaitsevan kauppakeskus Kaaren keräyskapasiteetti on usein loppunut kesken.

Kannelmäessä jatkuu maksuton poistotekstiilien vastaanotto vuonna 2023 kahdessa paikassa: kauppakeskus Kaaressa ja Kanneltalossa.

Kaaressa poistotekstiilien kaksi keräysrullakkoa sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa parkkihallin sisäänkäynnin lähellä.

Kanneltalossa on niin ikään kaksi keräysrullakkoa pääoven lähellä.

Helsingin muut poistotekstiilien keräyspisteet ovat kauppakeskus Hertsissä, kauppakeskus Kampissa sekä keskustan ja Itäkeskuksen Stockmann-tavarataloissa. Tammikuussa 2023 avataan keräyspiste myös Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksessa Kyläsaaressa.

Poistotekstiilin keräyksellä pyritään pidentämään tekstiilien elinkaarta sekä vähentämään sekajätteen määrää. Risainenkin vaate tai kangas kelpaa jatkojalostukseen, kunhan se on puhdas, kuiva ja hajuton.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.