Vaasanpuistikon remonttisuunnittelu etenee

Näin vehreältä ja värikkäältä Vaasanpuistikko näytti kesäkuussa 2017. Kuva: Sakari Kiuru / Museovirasto

Vaasanaukiolle on luvassa muun muassa puistotuoleja ja taideteosten sarja.

Vaasanpuistikon ja sen aukion tienoo on ollut pitkään myllerryksen kourissa Sörnäisten metroaseman remontin takia.

Myllerrys ei kuitenkaan lopu metroaseman remontin valmistuttua, sillä sen jälkeen on tarkoitus aloittaa Vaasanpuistikon peruskorjaus.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on hyväksynyt Vaasanpuistikon, Pengerpolun ja Vaasanpolun puisto- ja katusuunnitelman.

Paikka tunnetaan myös nimellä Vaasanaukio.

Kaupungin mukaan Vaasanpuistikon alueella ei ole tehty laajoja kunnostustoimia sen jälkeen kun metroaseman ympäristö rakennettiin vuonna 1984.

– Puistikon yleisilme on kulunut ja alue koetaan nykytilassa epäsiistiksi ja turvattomaksi, todetaan lautakunnan hyväksymässä suunnitelmassa.

Vaasanpuistikko remontoidaan perusteellisesti.

Esimerkiksi aukion kivetys uusitaan kokonaan, mukaan lukien reuna-alueiden jalkakäytävät ja Pengerpolun pyörätie. Aukion puustoa harvennetaan ja säilyvien puiden ympärille tehdään pyöreät istutusalueet pensaista ja perennoista.

Kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti vastaehdotus, jonka mukaan Vaasanpuistikon jatkosuunnittelussa tutkitaan sekä ruukussa istutettujen puiden että kukkaistutusten lukumäärän lisäämistä. Lisäksi aukion vehreyttä lisääviä elementtejä toteutetaan mahdollisimman laajasti

Vaasanpuistikkoon on luvassa myös pyörätelineitä, roska-astioita, yksittäisistä tuoleista muodostettuja muutamia ryhmiä sekä julkinen ympäristötaideteos. Puistikon kalustus halutaan pitää mahdollisimman vähäisenä.

Alueelle on tarkoitus sijoittaa Helsingin taidemuseo HAM:n kokoelmaan tuleva usean veistoksen taideteossarja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.