Juhannuksen herkut ja tuliaiset kauppahalleista ja toreilta

Juhannuksen herkut ja tuliaiset kauppahalleista ja toreilta

Juhannuksen tuoreet kesäherkut ovat parhaimmillaan kauppahalleissa ja toreilla. Hakaniemen kauppahallin ja Vanhan Kauppahallin kauppiaat pistävät suven kunniaksi parasta pöytään ja ostoksille ehtii mainiosti vielä juhannusaattona kello 8–15. Hakaniemen tori ja Kauppatori palvelevat aamuvirkkujakin ja ovat avoinna juhannusaattona 6.30–15.00.

Kesän parhaiden grillattavien ja tuoreen kalan, vihannesten, marjojen ja hedelmien lisäksi kauppahalleista ja toreilta löytyy lahjoja ja tuliaisia juhannuksen kyläpaikkaan.

Hakaniemen kauppahallin Keliapuodista saat gluteenittomat tuotteet, myös makeat herkut kuten pullat ja kakut. Keliapuoti tarjoaa runsaan valikoiman myös maidottomia, munattomia ja vegaaneille sopivia herkkuja. Hakaniemen hallin toisesta kerroksesta voit hankkia suomalaista käsityötä ja persoonallisia tuomisia. Kesämökille sopivat vaikkapa puiset pullolaatikot Ritvan Polttopuusta.

Hietalahden kauppahalliin kannattaa suunnata viimeistään torstaina 22.6., sillä ravintoloistaan tunnettu kauppahalli myy myös elintarvikkeita. Le Marchésta saa ennakkotilauksella Harjun makkaroita ja perusvalikoimasta löytyy laadukkaita ranskalaisia sinappeja, pippureita, tahnoja ja muita kivoja mökkituliaisia.

Jos suuntaat Suomenlinnaan piknikille, kannattaa retkieväitä napata mukaan Kauppatorin lisäksi myös Vanhasta Kauppahallista. Esimerkiksi Hanoi Vietnamista saa tuoreita käsintehtyjä kesäkääryleitä, lämpimiä ruoka-annoksia ja hellepäivän virkistysjuomaksi tunnettua vietnamilaista jääkahvia. Vanhasta Kauppahallista löydät grilliherkut ja kalat juhannuksen juhlapöytään: esimerkiksi Annan Villiliha myy Kiven luomutilan possua sekä monenlaista pihvilihaa.

Hietalahden kauppahalli ja Hietalahden kirpputori on suljettuna perjantaista sunnuntaihin 23.–25.6. Lauantaina 24.6. ja sunnuntaina 25.6. kaikki kauppahallit ja torit ovat suljettuna. Sunnuntaikirppis palvelee Hakaniemessä sunnuntaina 25.6. kello 10–16. Kauppatorilla on mahdollisesti matkamuistomyyntiä klo 10–18.

Kuva: Hakaniemen torin valikoimaa.Kuva Helsingin kaupunki / Tukkutori

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.