HSL:n liikenteessä muutoksia ja uudistuksia

HSL:n joukkoliikenteessä tapahtuu monia muutoksia maanantaina 19.6. Silloin siirrytään kesäaikatauluihin, konduktöörien lipunmyynti päättyy lähijunaliikenteessä ja pyörien kuljetuskokeilu alkaa. Lähijunat ovat kaikki matalalattiaisia FLIRT-junia ja Pasilan vanha asemarakennus suljetaan.

Kesäaikataulut tulevat voimaan 19.6.

Joukkoliikenne ottaa käyttöön kesäaikataulut 19.6. – 13.8. Helsingissä on nyt paljon rakennustyömaita ja katutöitä, jotka aiheuttavat muutoksia pysäkkien sijainteihin. Lisäksi kesän aikana kaupungissa on paljon yleisötapahtumia, jotka voivat ruuhkauttaa liikennettä. Tuoreimmat tiedot löytyvät HSL.fi:stä. Reittiopas etsii liikkujalle aina nopeimman ja häiriöttömän reitin.

Omia joukkoliikennelinjoja koskevat linjatiedotteet voi tilata myös sähköpostiin luomalla HSL-tunnuksen. Sitä kautta saa tietoa ajankohtaisista liikennemuutoksista, suunnitelmista ja poikkeustilanteista niiltä linjoilta, joita itse käyttää. Palvelu on maksuton.

Esimerkiksi juhannusliikenteeseen kannattaa varautua jo ennakkoon.

Konduktöörit eivät myy enää lippuja lähijunissa 19.6

Lipunmyynti pääkaupunkiseudun lähijunissa loppuu maanantaista 19.6. alkaen. Lippu tulee ostaa etukäteen matkakortin kausi- tai arvolipulla, mobiililipulla tai etukäteen ostettavalla kertalipulla.

Kolme tapaa hankkia lippu:

1. Edullisin: Lataa arvoa HSL:n matkakorttiin ja maksa matka kortinlukijaan junavaunussa.

2. Aina mukana: Lataa kännykkääsi HSL:n mobiilisovellus ja käytä mobiililippua. Maksa puhelinlaskulla tai luottokortilla.

3. Etukäteen: Osta lippu aseman automaatista, lähimmästä R-kioskista tai lähikaupasta, jossa on myyntipiste. Kertalippuja voit ostaa myös varastoon, sillä ne aktivoituvat vasta kun näytät lipun junan kortinlukijalle. Katso tarkemmat myyntipaikat täältä

Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6., koko kalustossa monitoimitilavaunut

HSL ja VR aloittavat juhannusviikolla vuoden mittaisen kokeilun, jonka aikana pyörää saa kuljettaa lähijunissa myös ruuhka-aikoina, jos tilaa löytyy.

HSL:n lähijunaliikenteessä kaikki junat ovat 19.6. mennessä uusia Sm5- eli FLIRT-junia, joissa on pyörien, pyörätuolien, lastenvaunujen ja isompien matkatavaroiden kuljetukseen tarkoitettu monitoimitilavaunu. Vaunujen ovet merkitään isolla pisteviivapyörällä kuten metroissa, jotta oikealle ovelle löytää helposti pyörän kanssa. Ruuhka-aikoina klo 7-9 ja 15-18 jotkut junavuorot ovat hyvin täysiä, joten niitä kannattaa välttää.

 

Kuvateksti: Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.