Itäkeskuksen kaupallinen tarjonta voimistuu

Itäkeskuksen kaupunginosan kaupallinen tarjonta kasvaa voimakkaasti lähiviikkoina ja mahdollisesti lähivuosina.

Alueella toimivat entuudestaan Suomen suurimpiin kauppakeskuksiin lukeutuva Itis, Hansasillan kauppakäytävä, perinteinen Puhoksen ostoskeskus sekä Itäkeskuksen Prisman tavaratalo. Ne saavat pian seuraansa Easton Helsinki -kauppakeskuksen, josta saattaa lähivuosina kasvaa yksi pääkaupunkiseudun suurimmista kauppakeskuksista.

Kauppakeskus Itiksen vieressä sijaitsevat, 1970- ja 1980-luvulla rakennetut Citymarket ja City-Jätin kauppakeskus korvataan uudella entistä isommalla Keskon kauppakeskuksella, joka on saanut nimikilpailun tuloksena nimen Easton Helsinki.

Kauppakeskuksen ensimmäinen rakennusvaihe on valmistunut ja se on tarkoitus avata asiakkaille nyt tulevana lokakuuna. Vuonna 2015 Kesko arvioi, että kauppakeskuksen toinen rakennusvaihe pyritään aloittamaan nopeasti ensimmäisen rakennusvaiheen valmistuttua. Tavoitteena oli, että koko kauppakeskus valmistuisi vuonna 2019. Kesko ei sittemmin ole vahvistanut, että milloin toisen rakennusvaiheen toteutus alkaa.

Eastonin toisen rakennusvaiheen suunnitelmiin kuuluu vanhan City-Jätin purkaminen. City-Jätin liiketilat ovat jo osittain tyhjentyneet. Osa liikkeistä on muuttanut pois ja esimerkiksi Saiturinpörssi lopetti siellä viime toukokuussa.

Citymarket jatkaa toimintaansa uudessa kauppakeskuksessa. Easton Helsinkiin tulee ensivaiheessa kaikkiaan 30 myymälää tai muuta palveluyritystä. Kesko on ilmoittanut, että toisen rakennusvaiheen toteuduttua kauppakeskus käsittää 100 liiketilaa. Tällöin Easton Helsinki hyppää pääkaupunkiseudun suurimpien kauppakeskusten joukkoon sen jälkeen kun se on valmistunut täydessä laajuudessaan.

Itäkeskuksessa odotellaan paitsi uutta kauppakeskusta niin myös uusia asuntoja. Helsingin kaupunki on kaavoittanut uuden kauppakeskuksen viereen tontit kahdelle 16-kerroksiselle tornitalolle. Tontit omistaa niinikään Kesko, eikä se ole toistaiseksi ilmoittanut tornitalojen rakentamisaikataulua.

Itäkeskukseen on tullut viime vuosina jonkin verran uusia asuntoja. Itäkeskuksen vanhaan tornitaloon Maamerkkiin remontoitiin vuonna 2015 asuntoja vanhojen toimistojen tilalle. Virallisesti Puotinharjun puolella sijaitsevan Prisman tavaratalon viereen on valmistunut useita isoja asuinkerrostaloja viime vuosina.

Helsingin kaupungilla on takavuosina ollut ehdotuksia Itäväylän kattamisesta Itäkeskuksen kohdalla, jolloin lisää asuntoja ja toimitiloja voitaisiin rakentaa autoväylän päälle. Nämä ideat eivät kuitenkaan ole edenneet konkreettiseen suunnittelu- tai rakennushankkeeseen.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.