HKL ajaa koeajoa länsimetroon torstaina – koekyytiin ei oteta matkustajia

Länsimetron eteen tehdään töitä.

Metrojunat jatkavat tänään torstaina aikataulunmukaisin ajoin Ruoholahdesta länteen länsimetron rataosuudelle. Koeajolla testataan aikataulun pitävyyttä ja kuljettajien vuoronvaihtojen toimivuutta ennen matkustajaliikenteen aloittamista uudelle rataosuudelle. Kyytiin ei voida ottaa mukaan matkustajia, vaan junasta on poistuttava viimeistään Ruoholahdessa.

Länsimetron osuudelle rajoittuvia koeajoja on tehty jo pitkään. Kyse on siis ensimmäisestä normaalia liikennöintiaikataulua noudattavasta koeajosta koko metrolinjalla.

– Järjestämme muutamia tämän kaltaisia koeajoja syyskuun aikana. Koeajoa tarvitaan, jotta saamme totuudenmukaista tietoa liikenteen toimivuudesta, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Junat tarkastetaan Ruoholahdessa

Koeajon ei ennakoida vaikuttavan metron aikatauluihin matkustajaliikenteessä nykymetron osuudella. Näkyvänä erona matkustajille koeajopäivänä on se, että samalla koekäytetään uusia laiturinäyttöjä. Torstaina siis metrojunan saapumisesta ja määränpäästä kertoo laiturinäyttö, joka on merkitty ”koekäytössä” teippauksella. Muut laiturinäytöt on torstaina sammutettu.

Sekä Vuosaaresta että Mellunmäestä lähtevät junat ajavat kaikkina koeajopäivinä Ruoholahteen asti matkustajaliikennettä. Myös Mellunmäen haaralta pääsee siis ruuhka-aikaankin Ruoholahteen asti. Siitä eteenpäin junat jatkavat tyhjinä länsimetron puolelle, kääntyvät takaisin ja jatkavat jälleen Ruoholahdesta Vuosaareen ja Mellunmäkeen matkustajaliikenteessä.

Matkustajien on poistuttava junasta viimeistään Ruoholahdessa, sillä länsimetron osuutta ei ole vielä avattu matkustajaliikenteelle. Junat tullaan tarkastamaan Ruoholahdessa matkustajien poistumisen varmistamiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.