Hiekkarannantie peruskorjattiin Etu-Töölössä

Hiekkarannantielle on rakennettu uusi esteetön jalkakäytävä ja istutettu uusia mäntyjä. Kuva: Jukka Lehtonen / Helsingin kaupunki

Hietaniemessä sijaitsevan Hiekkarannantien jalankulun väyliä ja reittejä on uudistettu.

– Kadun peruskorjauksessa tehtiin useita parannuksia jalankulun turvallisuuden parantamiseksi Taivallahden alueella. Koko Hiekkarannantien matkalle on rakennettu esteetön jalkakäytävä, tiedotti Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala.

Hietaniemenkadun päässä sijainnut kääntöpaikka poistettiin käytöstä asemakaavan mukaisesti ja maisemoitiin osaksi puistoalueita.

– Muutokset edistävät myös ajoneuvoliikenteen sujuvuutta kadulla, kun kohtaamistilanteisiin on tullut lisää tilaa, kerrottiin tiedotteessa.

Katutöiden vuoksi on kaadettu muutamia reuna-alueilla sijainneita puita ja istutettu 17 uutta mäntyä, joilla varmistetaan alueen mäntyvaltainen puusto jatkossakin. Töiden aikana on myös kunnostettu alueen aiemman käytön vuoksi pilaantunutta maaperää.

Peruskorjaus valmistui kaupungin mukaan aikataulussaan ja katu avattiin ajoneuvoliikenteelle keskiviikkoaamuna 4.lokakuuta.

Kadun avaamisen myötä bussilinja 24 palasi normaalille reitilleen. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille katu avattiin syyskuun lopulla.

Hiekkarannantien katutyöurakka käynnistyi tammikuussa 2023, jolloin ajoneuvoliikenne katkaistiin Eteläisen Hesperiankadun ja Hietaniemenkadun välillä ja liikenne ohjattiin Hietakannaksentien kautta kulkevalle kiertoreitille.

Rakentaminen mahdollistaa Taivallahden ranta-alueen kehittämisen asemakaavan mukaisesti. Urakan aikana tehdyt vesihuolto- ja muut infratyöt mahdollistavat myös alueelle suunnitellun kylpylähotellin rakentamisen.

Hietaniemenkadun ja Hiekkarannantien risteysalueella sijainnut kääntöpaikka on poistettu käytöstä ja maisemoitu osaksi puistoaluetta. Kuva: Jukka Lehtonen / Helsingin kaupunki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.