Hesperian puistosta ja Hakasalmen puistosta kaadetaan puita

Töölönlahden alueelta poistetaan puita turvallisuussyistä. Kuva: Mikko Turunen / Helsingin kaupunki.

Töölössä sijaitsevasta Hesperian puistosta joudutaan kaatamaan turvallisuussyistä kolme huonokuntoista hopeasalavaa. Läheisestä Hakasalmen puistosta poistetaan kaksi vuorijalavaa. Puut poistetaan maaliskuun 2021 loppuun mennessä, Helsingin kaupunki tiedotti.

Poistettavista salavista kaksi sijaitsee Töölönlahden pohjoispäässä Helsinginkadun varressa ja yksi keskellä lahden länsirannalla olevaa salavariviä. Vuorijalavat sijaitsevat Hakasalmen puiston puolella, Finlandiatalon lipputankojen läheisyydessä.

Kaupungin mukaan rannan poistettavat salavat ovat arinakäävän ja vuorijalavat jalavanpakurin vaivaamia.

– Huonokuntoiset puut ovat vaarallisia puiston runsaslukuisille käyttäjille. Vuoden 2019 heinäkuussa yksi rantarivin vanhoista salavista romahti yllättäen, kaupunki tiedotti.

Salavarivin muille salaville tehdään vuoden 2021 aikana yksityiskohtainen kuntoarvio. Nyt toteutettavat puiden kaatamiset joudutaan tekemään kiireellisenä ylläpitoon kuuluvana toimenpiteenä.
Hesperian puiston ja Hakasalmen puiston puusto on ikääntynyttä. Salavat on istutettu Töölönlahden rantaan 1940-luvun puolivälissä. Vanhojen puiden kuntoa on seurattu säännöllisesti ja yksittäisiä puita on jouduttu poistamaan turvallisuussyistä aiemminkin.

Salavia joudutaan jo nyt poistamaan kiireellisesti ennen laajamittaista kuntoarviointia ja puiston peruskorjausta. Alueen puistosuunnittelu on tavoitteena käynnistää vuoden 2022 aikana kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymien suunnitteluperiaatteiden pohjalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.