Hesperian puistossa tehdään maakairauksia

Hesperian puistossa tehtävissä kairauksissa käytetään kuvan mukaisia työkoneita. Kuva: Mitta Oy

Helsingin kaupunki tekee kairauksia ja pohjatutkimuksia järeän näköisillä työkoneilla Hesperian puistossa Töölössä.

Helsingin kaupunki tekee Hesperian puiston rannan tuntumassa pohjatutkimuksia.

Tutkimukset alkavat helmikuun alkupuolella ja valmistuvat helmikuun loppuun mennessä. Tutkimukset liittyvät Hesperian ja Hakasalmen puistojen tulevaan peruskorjaukseen.

Pohjatutkimusten tavoitteena on selvittää, millaisilla ratkaisuilla Töölönlahden ranta voidaan kunnostaa mahdollisimman luonnonmukaiseksi.

Tutkimukset tehdään tarpeenmukaisella tutkimuskalustolla ja pääasialliset tutkimustavat ovat kairaukset ja maanäytteiden ottaminen. Tutkimuspisteet sijaitsevat noin 20–50 metrin etäisyydellä toisistaan.

Kairaukset tehdään talvella, jolloin maaperä on roudassa ja maahan jää vain vähäisiä jälkiä.

Itse kairaamisessa maahan painetaan ohut tanko, josta jää jälkenä vain muutaman sentin reikä.

Kaupungin mukaan kairaukset suunnitellaan niin, että puut eivät vahingoitu työn aikana. Työt voivat ajoittain hankaloittaa puiston reiteillä liikkumista.

– Kairaus on menettelytapana vaativa. Pyrimme saamaan työt valmiiksi mahdollisimman nopeasti ja pyydämmekin kaupunkilaisilta ymmärrystä tutkimustöiden ajaksi. Työn sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeää, että kairaus saadaan tehtyä mahdollisimman vähillä häiriöillä, kertoi tiedotteessa projektinjohtaja Jere Saarikko Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.