Herttoniemen liikuntapuisto remontoidaan

Herttoniemen liikuntapuistoa nykytilassa. Kuva: Elina Renkonen / Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

Paikoin huonokuntoinen ja nuhjuinen Herttoniemen liikuntapuisto on saanut peruskorjaussuunnitelman.

Herttoniemen liikuntapuisto peruskorjataan. Samalla luodaan kaupungin mukaan uusi, moderni ja monipuolinen liikuntakeskittymä vanhan Herttoniemen alueelle.

Puiston liikuntapaikat uudistetaan ja alueelle tuodaan uusia liikuntatoimintoja.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Herttoniemen liikuntapuiston puistosuunnitelman helmikuussa. Samassa kokouksessa hyväksyttiin liikuntapuiston alueelle sijoittuvan Herttoniemen frisbeegolfradan puistosuunnitelma.

Herttoniemen liikuntapuiston uudistustyöt saattavat alkaa syksyllä 2023. Koko hanke toteutetaan vaiheittain vuoteen 2030 mennessä.

Ensimmäisenä on tarkoitus rakentaa iso urheilukenttä ympäristöineen. Kenttä päivitetään tekonurmipintaiseksi ja aidataan, katsomo uusitaan ja katsomoksi myös soveltuvia nurmipintaisia luiskia loivennetaan.

Myöhemmässä vaiheessa urheilukentän lounaispäähän lisätään tekonurmipintainen jalkapallon harjoituskenttä, jossa on varaus mahdolliseen ylipainehalliin talvikausiksi.

Uusia liikuntatoimintoja ovat ulkokuntoilupaikka sekä pienpelikenttäalue, jonne on suunniteltu koripallokenttä, miniareena, rantalentopallokenttä ja liikunnallinen leikkialue.

Lisäksi kuluneet tenniskentät kunnostetaan ja talvella niiden tilalle tulee jääkiekkokaukalo. Iso kenttä jäädytetään talvisin luistelukäyttöön. Lisäksi puistoon sijoitetaan lisää penkkejä ja pyöräpysäköintiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.