Helsinki palkitsi Kallioon sijoittuvan tv-sarjan käsikirjoittajan

Helsinki jakoi palkintoja tieteen, taiteen, kulttuurin sekä urheilun saralla ansioituneideille kaupunkilaisille. Kuva: Jussi Hellsten

Suositun Aikuiset-televisiosarjan käsikirjoittanut Anna Brotkin on yksi Helsingin kaupungin taiteilijapalkinnon 2023 saanut henkilö.

Helsingin kaupunki on perinteisesti jakanut tunnustuksia ansioituneille tekijöille Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Palkintoja jaettiin tänäkin vuonna tieteen, taiteen, kulttuurin sekä urheilun saralla ansioituneille kaupunkilaisille.

Helsingin vuoden taiteilija -palkinnot myönnetään eri taiteenaloja edustaville helsinkiläisille taiteilijoille.

Vuoden taiteilijapalkintojen arvo on 5 000 euroa. Vuonna 2023 palkinnon saivat Anna Brotkin, Ima Iduozee ja Sonja Salomäki.

Anna Brotkin on helsinkiläinen useista tv-sarjoista tunnettu käsikirjoittaja.

– Hänen käsikirjoittama draamakomediasarja Aikuiset on kuvannut Helsingin Kallion kaupunginosaa ja parikymppisten helsinkiläisten elämäntapaa lämpimän humoristisella tavalla. Sarjan kantavana teemana on helsinkiläinen kaupunginosaidentiteetti ja se kertoo hienolla tavalla miten merkittävä ja määrittävä tekijä kaupunginosa on nuorten aikuisten elämässä, tiedotti Helsingin kaupunki.

Ima Iduozee on tiedotteen mukaan helsinkiläinen tanssija, koreografi ja video-ohjaaja, joka työskentelee monipuolisesti ooppera-, teatteri-, tanssi- ja elokuvaproduktioissa.

Sonja Salomäki on helsinkiläinen taiteilija, joka visualisoi ympäröiviä ilmiöitä, teemoja ja tunnelmia tekstiili- ja kuvataidetekniikoiden avulla.

Helsinki-päivänä jaetun 10 000 euron arvoisen Helsingin tiedepalkinnon sai Helsingin yliopiston professori Craig Primmer. Primmer on australialaissuomalainen tutkija, joka tutkii ryhmineen kalojen perimää.

Helsingin kulttuuripalkinnon, joka on 15 000 euroa, sai laulaja ja lauluntekijä Maija Vilkkumaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.