Yliskylän puistokadun rakentaminen alkaa

Yliskylän puistokatu on uusi etelä-pohjoissuuntainen katuyhteys Reposalmentieltä Yliskyläntielle. Katu tulee kulkemaan Kuvernöörintien itäpuolella nykyisen kevyenliikenteen väylän kohdalla. Nykyinen Kuvernöörintie poistuu käytöstä uuden kauppakeskuksen kohdalta. Bussiliikenne siirtyy myöhemmin uudelle Yliskylän puistokadulle.

 

Työt aloitetaan valmistelevilla töillä ja väliaikaisten liikennejärjestelyiden rakentamisella. Tilapäiset liikennejärjestelyt otetaan käyttöön siinä vaiheessa kun kauppakeskuksen rakentaminen alkaa, arvion mukaan keväällä 2017. Kauppakeskuksen rakentamisen aikana bussiliikenne on siirretty nyt rakennettaville tilapäisille reiteille.

 

Yliskylän puistokadun, tilapäisten liikennejärjestelyjen ja johtosiirtojen rakentaminen etenee kauppakeskushankkeen etenemisen tahdissa.

 

Laajasalontien ylittävä Kiiltomadonpolun kevyenliikenteen silta puretaan töiden loppuvaiheessa juuri ennen kauppakeskuksen rakentamisen aloittamista. Silta joudutaan purkamaan koska se sijaitsee osittain kauppakeskuksen tontilla. Silta rakennetaan myöhemmin uudelleen sitten kun Laajasalontien alueen kaavoitus ja suunnittelu on edennyt riittävän pitkälle.

 

Laajasalon keskusta on suurten muutosten edessä. Puistokadun rakentamisen lisäksi kaavasuunnitelmissa on mm. Laajasalontien moottorikadun muuttaminen kaupunkibulevardiksi. Lisäksi osana Kruunusillat-hanketta suunnitellaan raitiotieyhteyden ulottamista kantakaupungista Yliskylään.

 

Puistokadun rakentaa Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara.

 

Katusuunnitelmaan ja tilapäisten liikennejärjestelyiden suunnitelmaan voit tustua tarkemmin: http://www.hkr.hel.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.