Pienen kahvilamaisen tarjoilupisteen voi nyt perustaa ilman rakennusvalvonnan lupaa

Helsingin rakennusvalvonta ei jatkossa luvita pieniä kahvilamaisia tarjoilupisteitä. Lupaa ei tarvita, mikäli kohteessa ei kypsennetä ruokaa, tarjoilualue on kooltaan korkeintaan 20 m2 ja siinä on enintään kuusi asiakaspaikkaa. Tällaisen tarjoilupisteen voi perustaa sisätiloihin katutasolla sijaitsevaan liiketilaan tai esimerkiksi kioskin yhteyteen.

Varsinaisen ravintolan tai kahvilan perustamiseen liittyy useita liiketiloja koskevia vaatimuksia. Etenkin jos kahvilan tai ravintolan perustaminen vaatii liiketilan käyttötarkoituksen muutosta tai uuden tilan rakentamista, kannattaa rakennusasioihin paneutua jo hankkeen varhaisessa vaiheessa.

Varsinkin vanhojen rakennusten käyttötarkoitusten muuttamisissa on tullut vastaan yllätyksiä. Välillä muutokseen ei ole ollut järkevää kustannussyistä ryhtyä, esimerkiksi kun tilassa on aikaisemmin sijainnut varasto tai asunto.

Käyttötarkoituksen muuttaminen vaatii aina rakennusluvan. Ravintolaa tai kahvilaa perustaessa kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä rakennusvalvontaan.

 

Kuvaaja: Marjatta Uusitalo, Helsingin kaupunki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.