Petri Laaksoselta ilmestyi uusi levy

Laajasalon peruskoulussa musiikinopettajana toiminut laulaja-lauluntekijä Petri Laaksonen on julkaissut konserttilevyn Olkoon ylläsi kirkas taivas. Levy äänitettiin syyskuussa Pyhän Henrikin Ekumeenisessa Taidekappelissa Turussa. Levy koostuu Petrin suosituista ja rakastetuista sävelmistä kamariorkesterille sovitettuina. Uudet sovitukset hän esitti viime kesänä saaristokiertueellaan Turun saaristossa. Levyllä Petrin kanssa soittaa viulua Juha Viljanen ja selloa Laura Olli. Petri itse soittaa flyygeliä ja esiintyy laulusolistina.

“Konserttilevyn lauluissa liikutaan kauniissa suomalaisissa kesäisissä maisemissa, jossa Luoja kohtaa kulkijan luomakunnassaan”, Petri luonnehtii. ”Uuden kamariorkesterini soundi ja tapa soittaa kesän konserteissa oli niin hieno, että oli sääli jättää asiaa sikseen. Niinpä halusin julkaista konsertista live-levyn kuultavaksi heillekin, jotka eivät pääse kuulemaan konserttejani. Laulut soitettiin alusta loppuun ilman studiotyöskentelyn mahdollistamia katkoksia, mikä asettaa omat haasteensa. Olen kuitenkin lopputulokseen oikein tyytyväinen pienine rosoineenkin. Musiikki hengittää tällä levyllä aivan uudella tavalla”, Petri summaa.

Levy sisältää uusina sovituksina muun muassa seuraavat laulut: Meren laulua kuuntelen, Rakastan tätä maata, Tein lasinkuultavan laulun, Olkoon ylläsi kirkas taivas, Meri kuutamolla, Täällä Pohjantähden alla ja In Memoriam. Kappaleet ovat Petrin sävellyksiä ja sanoitukset ovat muun muassa Anna-Mari Kaskisen, Eino Leinon, P. Mustapään ja Anna-Maija Raittilan käsialaa.

Mukana levyllä on myös kaksi ennenjulkaisematonta laulua: Kaikista maailman maista, jonka on sanoittanutPekka Laaksonen sekä Viimeinen matka, jonkasanat ovat peräisin Anna-Mari Kaskisen kynästä. Konserttien lailla on levylläkin encore-kappale, Paul Simonin klassikko Bridge Over Troubled Water.

Paraikaa Petri esiintyy yhdeksän kaupunkia kattavalla Gospel Gentlemen -kiertueella yhdessä Jaakko Löytyn ja Pekka Simojoen kanssa.

Petri on palkittu uransa aikana useilla kulta- ja platinalevyillä ja alkuvuonna hänelle myönnettiin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan arvostettu kirkkotaiteen Engel-palkinto.