Pahan koreografioita Kruunuvuoren öljysäiliössä

Ohjaaja Tuire Tuomisto haluaa tarkastella pahuutta kirkkain silmin

Kruunuvuoren Öljysäiliö 468 muuntuu pahan näyttämöksi, kun Tuire Tuomiston ohjaama Shawarma – Pahan koreografia saa ensi-iltansa perjantaina 5.5.2018. Esitys asettaa pahan tarkastelun kohteeksi. Massiivinen, vanha öljysäiliö mahdollistaa ainutlaatuiset puitteet kokonaisvaltaiselle kokemukselle.

Ohjaaja Tuire Tuomisto on halunnut tutkia pahuutta kirkkain silmin, uteliaasti tutkien. ”Minua provosoi ajatus siitä, että näyttämöllä nähty pahuus loisi lisää pahaa. Onko asia todella niin? Mitä paha on ja miksi siihen ei saisi koskea?” Tuomistoa kiinnostaa ajatus siitä, että paha voi ilmetä monin eri tavoin. ”Paha ei ole yksiselitteistä. Kuten rakkauskin, paha voidaan kokea eri tavoilla, ihmisestä riippuen. ”

Esitys tarkastelee pahuutta sivustakatsojan näkökulmasta. Tuomisto muistuttaa, että kautta aikain paha on mahdollistunut vain silloin, kun hiljainen enemmistö ei tee mitään. ”Kurinalaisuus, velvollisuudentunto ja kuuliaisuus mahdollistavat pahan.” Esitys ei kuitenkaan pyri Tuomiston mukaan tuottamaan yhtä totuutta vaan haluaa pikemminkin avata maastoa keskustelulle. Sanaton esitys tarjoaa katsojalle mahdollisuuden tulkita esitystä omista lähtökohdistaan.

Nimi ”Shawarma – Pahan koreografia” valottaa sitä, millaisin keinoin esitys lähestyy aihettaan. Esitys tutkii millaisia koreografioita paha saa meidät tekemään? Sana ”Shawarma” tarkoittaa kääntymistä (turning). ”Ehkä pahan tarkasteleminen saa näkyviin sen, mitä pidämme hyvänä.”

Esitys on osa esitystaidekollektiivi Todellisuuden tutkimuskeskuksen ohjelmistoa.

Shawarma- Pahan koreografia
Kruunuvuoren Öljysäiliö 468
Ensi-ilta: pe 5.5. klo 18. Muut esitykset: su 6.5., to 10.5. ja pe 11.5. klo 18.00 sekä su 13.5. klo 15

Suositusikäraja: 16 vuotta
Työryhmä: Tuire Tuomisto, Juha Ekola, Emilia Kokko, Markus Lindén, Mammu Rankanen, Timo Torvinen, sekä yllätysesiintyjä

Liput: www.todellisuus.fi. Alueen asukkaat saavat esitykseen kampanja-hintaisen lipun alennuskoodilla NAAPURI.

Lisätiedot: Puh. 0400 641 989 ja info@todellisuus.fi

Teksti: Heta Keskinarkaus

Kuva: Jan Ahlsted

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.