Harvinaiset vanhat tiilirauniot halutaan säilyttää ennallaan Katajanokalla

Helsingin kaupunki suunnittelee kajoavansa historiallisiin raunioihin Katajanokan Merikasarminpuistossa. Paikallinen kaupunginosayhdistys on ärähtänyt takaisin, mutta kokee, ettei palautteella ole ollut vaikutusta puiston peruskorjaussuunnitelmaan.

Historiallisten ja monumentaalisten 1800-luvun Merikasarmin rakennusten keskellä sijaitsee pieni vajaan hehtaarin kokoinen Merikasarminpuisto ja puistossa sijaitsevat Merikasarmin huoltorakennuksen tiilirauniot.

Kaupunki suunnittelee, että puiston peruskorjauksessa kukkatarhaa rajaavia erikorkuisia tiilimuureja kunnostetaan ja korkeimpia osia madalletaan. Tätä kaupunki perustelee puiston käyttäjien turvallisuudella. Tiilirauniot rajaavat Merikasarminpuiston itäosan oleskelualueen.

-Korkeimpia osia madalletaan siten, että niiden korkeudeksi tulee enimmillään yksi metriä, mikä tekee niiden päältä mahdollisen putoamisen nykyistä turvallisemmaksi, kerrotaan Merikasarminpuiston suunnitelmaselostuksessa.

Katajanokkaseura on huolissaan siitä, että tiiliraunioita aiotaan typistää. Puistosta on aiemmin purettu vanha pannuhuone ja suihkulähde, ja nyt pelätään, että paikan historiallisten elementtien karsinta jatkuu.

-Merikasarminpuiston itäinen osa, eli niin sanottu rauniopuisto, on toimiva nykytilassaankin. Sen historiallisia perusominaisuuksia ei tule tuhota peruskorjauksella. Normaali ylläpitokunnostus riittää, kerrotaan Katajanokkaseuran kannanotossa, joka on julkaistu yhdistyksen nettisivulla nyt lokakuussa.

Kaupungin mukaan Merikasarminpuiston oleskelualue on tarkoitus peruskorjata vehreäksi kukkatarhaksi, johon luodaan istuskelupaikkoja. Nykyiset pinnoitteet ja betonimuurit puretaan tiilimuurien rajaamalta tasanteelta.

Merikasarminpuisto on kunnostettu viimeksi vuonna 1987, jolloin Merikasarmin huoltorakennuksen rauniot jätettiin puiston osaksi kertomaan paikan historiasta. Alueella jäljellä olevissa vanhoissa kasarmirakennuksissa toimii Suomen ulkoasiainministeriö.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.