Haaga-Helian kampus siirretään Haagasta Pasilaan

Ammattikorkeakoulu Haaga-Helia luopuu Haagan kampuksesta loppuvuodesta 2026.

Päätös luopua Haagan kampuksen tiloista on ammattikorkeakoulun mukaan käytännöllinen: kun kiinteistön päävuokralaisen vuokrasopimus päättyy helmikuussa 2027, päättyy myös Haaga-Helian alivuokrasopimus.

Haaga-Helia on rakennuksessa Haaga Instituutti -säätiön alivuokralaisena.

Rakennus on valmistunut vuonna 1969.

– Kampuksesta luovutaan rakennuksen korkean iän ja vuokrasopimuksen päättymisen takia. Haagan kampuksesta luopuminen tuottaa myös säästöjä, mutta ne eivät ole pääsyy muutokseen, Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko kertoo tiedotteessa.

Haagassa koulutetaan restonomeja eli ravintola-, hotelli- ja matkailualan osaajia.

Valtaosa restonomikoulutuksesta toteutetaan muuton jälkeen Pasilan kampuksella.

Lisäksi Haaga-Helia etsii restonomikoulutukselle hyvällä sijainnilla olevaa omaa tilaa. Tavoitteena on löytää modernit ja toimivat tilat, joihin rakennetaan näyttävä showroom elinkeinolähtöisen osaamisen kehittämiseen. Haaga-Helialla on Pasilan ja Haagan lisäksi kampukset Malmilla, Porvoossa ja Vierumäellä. Restonomikoulutusta järjestetään myös Porvoossa.

Restonomikoulutuksen tutkintojohtaja Risto Karmavuo on itse kaksinkertainen Haagan alumni.

– Tunnen toki haikeutta ja nostalgiaa Haagan kampuksesta luopumisesta, mutta nämä tilat on rakennettu 1960-luvun tarpeisiin ja silloiseen maailmaan. Nyt meillä on upea mahdollisuus rakentaa toimiva konsepti vastaamaan 2030-luvun osaamisia pitkälle tulevaisuuteen katsoen, Karmavuo summaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.