Helsinki kilpailuttaa kioskipaikkoja verkkohuutokaupassa

Kaupunki vuokraa muun muassa kantakaupungin puistoissa ja aukioilla sijaitsevia kioskipaikkoja yritysten käyttöön. Kuva: Lauri Hänninen / Helsingin kaupunkiympäristö

Helsingin kaupunki vuokraa 13 kioskipaikkaa eri puolilta Helsinkiä verkkohuutokaupassa tehtyjen hintatarjousten perusteella.

Vuokrasopimusten kilpailutus alkoi 8. maaliskuuta ja yrittäjät voivat hakea kioskipaikkaa kaikille avoimessa verkkohuutokaupassa.

Kioskipaikkojen vuokra-aika on 1.5.2024–31.12.2029, ja vuokrasopimukset ovat ympärivuotisia.

Vuokrasopimus oikeuttaa vain kioskipaikkaan eikä siihen sisälly kioskirakennusta. Kioskipaikalla ei saa pitää myyntivaunua, ruokarekkaa tai muuta liikkuvaa elintarvikehuoneistoa.

Nyt vuokrattavat kioskipaikat sijaitsevat yhtä paikkaa lukuunottamatta kantakaupungissa. Paikkoja on muun muassa Kaivopuiston alueella, Kruununhaassa, Kalliossa, Taka-Töölössä ja Kaartinkaupungissa. Kantakaupungin ulkopuolinen kioskipaikka sijaitsee Herttoniemenrannassa.

– Kioskipaikkojen lopullinen vuokra muodostuu vähimmäisvuokran ja huutokaupassa tehtyjen tarjousten perusteella. Huutokaupassa tarjotaan kuukausivuokraa, tiedottaa kaupunki.

Tarjouskilpailun voittaa korkeimman tarjouksen tehnyt tarjoaja, joka on lisäksi osoittanut, että sillä on riittävät taloudelliset ja muut edellytykset vastata vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista.

Kaupunkiympäristölautakunnan päätös kioskipaikkojen kilpailuttamisesta tähtää kioskiyrittäjien tasavertaiseen kohteluun.

– Kilpailutuksen myötä myös uusien toimijoiden on mahdollista tulla markkinoille. Huutokauppa on kaikille avoin ja läpinäkyvä tapa osallistua tarjouskilpailuun, sillä korkein tarjous näkyy alustalla reaaliaikaisesti, kerrotaan tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.